Fem fordele ved microfiber-håndklæder til sport

Der er mange fordele ved at vælge et håndklæde af mikrofibre, når det skal bruges i sportslige sammenhænge. Herunder kan du læse om de 5 mest væsentlige fordele, der er ved microfiber-håndklæderne.

Sponsoreret indhold
aktiv kvinde

Når du dyrker sport, kommer du ofte til at svede. Her kan det være praktisk med et lille håndklæde, du kan tørre panden med. Det samme gør sig gældende, når du udøver svømning… selvom du her får behov for et større håndklæde, som du kan tørre hele kroppen med.

Uanset hvilken sportsgren du dyrker, bør du overveje et håndklæde af mikrofibre. Det er der masser af fordele ved, som gør, at de i særdeleshed egner sig til brug, når du dyrker sport. De tørrer hurtigt, er praktiske at have med, fordi de fylder lidt, og så bevarer de farven i lang tid.

#1: Microfiber holder farven i lang tid

I modsætning til tekstiler, der er fremstillet af bomuld, holder microfiber farven i lang tid. Du undgår altså, at dit håndklæde falmer og bliver kedeligt med tiden. Selvom man kan argumentere for, at det er uden betydning i sportslige sammenhænge, er det stadig rart, at ens håndklæde ser godt ud.

#2: Microfiber krymper ikke

Måden, hvorpå mikrofibrene er sammensat og vævet på, gør meget for elasticiteten i dit håndklæde. Det betyder, at det holder formen i længere tid, så du ikke risikerer, at det bliver for småt eller generelt bliver forvasket.

#3: Microfiber tørrer hurtigt

Når du dyrker motion, sveder du meget.

Derfor er det vigtigt, at dit håndklæde hurtigt kan tørre, så det ikke bliver drivvådt, når du tørrer dig med det. Det er især praktisk, hvis du svømmer, hvor dit håndklæde helst skal tørre hurtigt, så det ikke ligger og bliver koldt.

Samtidig mister det sin effekt, hvis det er drivvådt, når du skal tørre dig med det. Hvis du dyrker svømning, er det derfor fornuftigt at vælge microfiber, da det tørrer hurtigere end eksempelvis bomuld. Et hurtigtørrende håndklæde er et oplagt valg, hvis du svømmer i din fritid.

#4: Microfiber er enormt behageligt

Microfiber sikrer en høj komfort, hvilket betyder, at dit håndklæde er langt mere behageligt at tørre dig med end et håndklæde i eksempelvis bomuld. De fleste håndklæder, der er fremstillet af mikrofiber, er bløde og lækre, så du er sikret en høj komfort, når du skal tørre dig.

#5: Fylder næsten ingenting

Microfiber er et let og elastisk materiale, hvilket ligeledes er praktisk, når du skal have det med i tasken, så du sikrer, at dit udstyr vejer så lidt som muligt.

Håndklædet fylder næsten ingenting, når det er lavet i mikrofiber, og de tørrer hurtigt, hvorfor det er praktisk, når du skal bruge det i sportslige sammenhænge.

Du kan med fordel vælge et håndklæde, der har en lille strop med klips, så du kan hænge det op eller sætte det fast på rygsækken, så det hurtigt tørrer. Hvis du skal bruge håndklædet på stranden, er det ligeledes et praktisk valg, da skidt, sand og andet nemt rystes af håndklædet.