Få naturen ind i din dagligdag

Det er ikke noget nyt, at det er sundt for os at komme udenfor. Dagslyset sørger for at vi får D-vitamin, som både styrker knogler, muskler og ikke mindst energiniveau. Desværre bliver vi mere og mere tilbøjelige til at ligge på sofaen foran en skærm eller flere, og glemmer at komme ud i den friske luft. Læs med her, og find ud af hvad du kan gøre, for at komme mere ud, og nyde godt at den friske lufts indvirkning på krop og sind.

Sponsoreret indhold

Ryk festen udendørs

I sommerhalvåret er det oplagt at rykke sit arrangement udendørs. De lange, lyse og lune sommernætter er perfekte i venners og families selskab, uanset om der er tale om fødselsdag, bryllub, konfirmation eller studentergilde. Der er masser af inspiration at hente til havefesten, og uendelige muligheder for at pynte op – mindst lige så fint, som hvis festen var indendørs. Du kan blandt andet købe stjernekastere, lanterner, lyskæder og masser af stearinlys, der skaber en hyggelig belysning.

I vinterhalvåret bliver det nok lige lovlig koldt at holde arrangementer udendørs – men du kan stadig gøre en indsats for at komme ud af huset. Får du gæster, kan du f.eks. bede alle om at tage varmt tøj og praktiske sko med, så i alle kan gå en tur i området.

Alternativ ferie

En anden måde hvorpå du kan komme mere ud i naturen, er ved at skifte storbyferien eller charterferien ud med en ferie i det fri. Du kan selvfølgelig også bare tage en weekendtur. Der er mange muligheder, og du kan planlægge din tur så den passer til lige præcis dine behov. I Danmark er der masser af muligheder for både camping, teltferie eller kanotur, alt efter hvor engageret du er i at komme ud i naturen. Alternativt kan du også tage til Sverige eller Norge, der har en lidt anden natur end Danmark, men stadig er tæt på.

Vil du hellere opleve en anden natur end den nordiske, er der også rig mulighed for at komme længere væk fra Danmark. Du kan f.eks. sove i beduintelt i den tunesiske ørken, i luksustelt på en afrikansk savanne eller i en bungalow i en puertoricansk regnskov.

Gå all-in

Har du en større trang til at fordybe dig i friluftslivet, og er klar til at bruge en stor del af din tid på det, er en outdoor-højskole et oplagt valg. De seneste år er det blevet mere og mere populært at dyrke friluftsaktiviteter, og på en højskole får du mulighed for at møde andre med samme interesser som dig. Der er efterhånden mange højskoler der har en friluftslinje, så det er bare med at vælge den der passer til dine behov, hvad end du er til kano, klatring, jagt og fiskeri eller overlevelse i det fri – mulighederne er uendelige.

Bliver du for alvor bidt af outdoor-livet, kan du selv uddanne dig til friluftsvejleder, og få arbejde på en højskole, efterskole eller dagsinstitution, hvor du kan integrere friluftsliv som en del af undervisningen og på den måde være et med naturen hver eneste dag. Det vil både booste din mentale sundhed og din krop.