10 tips til at booste din energi

Dette indlæg handler om hvordan man kan opnå et højere energiniveau i dagligdagen. Læs de 10 tips og brug det som inspiration til din hverdag. Du ville herved hurtigt opleve en drastisk forbedring i dit humør og energi i din dagligdag.

kvinde med grå bluse ved vandet

De 10 bedste råd til at booste din energi

Mange mennesker lider af træthed i hverdagen grundet manglende søvn, dårlig kost, stress eller lignende, men det behøver ikke være hårdt, at komme tidligt ud af sengen og have flyvende energi hele dagen lang. Du kan sagtens blive en af de der irriterende positive overskudsmennesker, der altid er fyldt med energi til dagens mange opgaver.

1. Få nok søvn

Søvn er selvfølgelig den allervigtigste faktor, når vi snakker energi. Gå helst i seng før kl. 22 i et mørkt og køligt rum.
Det er imellem kl. 22 og 02 at kroppen regenerere og genopbygger.

2. Væske, væske og atter væske.

En kæmpe faktor når vi taler om manglende energi.
En dehydreret krop producere nærmest ingen energi, og danskerne drikker sjældent nok af det livsvigtige vand.
Afhængig af din krops størrelse, årstiden og dit motionsniveau skal du cirka drikke omkring 1,5 til 2,5 liter vand om dagen.

3. Spis rigtigt

Forsøg at undgå de ting, der røver kroppen for energi, her taler vi om sukker, kaffe, alkohol, lyst brød og cigaretter.
Erstat de dårlige vaner med sundere og bedre alternativer.

4. Tag et kig på kosten.

Størstedelen skal bestå af frugt og grønt, letoptageligt protein, grove kulhydrater, nødder, kerner, koldpressede olier og urter.
Øg dit indtag af grønsager, især de grønne og drik en masse grønsagsjuice, lækre smoothies og forsøg med nye spændende salater. Spis måltider fordelt over hele dagen, sunde små mellemmåltider og en solid morgenmad, for at holde din energi og dit blodsukkerniveau stabilt hele dagen.

5. Få nok fedtsyre

Mangel på de gode fedtsyrer i kosten gør, at kroppen ikke kan danne det vigtige hormon kortisol, der er vigtig for vores energi, sundhed og velvære. Spis derfor mere avokado, fisk, mandler, økologisk smør, kokosolie, hampefrøolie og hørfrøolie.
Og skær ned på de dårlige fedtsyrer, som margerine og andre typer ødelagt fedt, der gemmer sig i blandt andet færdigretter, bagerbrød og fast-food.

6. Mangel på vitaminer og mineraler.

Især D3 vitamin, jern og B12 mangel kan give symptomer som øget træthed, tristhed og hårtab.
Du kan få tjekket dine vitamin/mineral niveauer hos en Biopat.

7. Op og igang.

Prøv at få lidt mere bevægelse ind i hverdagen og gør det gerne sjovt! Dans, hop på trampolin eller køb en hula hop ring. Og gå eller løb gerne nogle lange ture ude i naturen eller grønne områder.

8. Styrk kroppen med urter.

Drik grøn te eller matcha i stedet for kaffe.
Prøv eventuelt Rosenrod, Schizandra, Russisk rod, Ginseng, Guarana eller Astragel i kosttilskud (kapsler eller eliksir).
Urterne øger modstandskræften, balancerer kroppen og giver energi. Tages om morgenen.
(Ps. Rosenrod støtter også kroppen ved rygestop)

9. En verden af kosttilskud.

Hvis du gerne vil lidt ekstra, kan du styrke kroppen med nogle kosttilskud. Start med en god bred multivitamin, omega 3 (kapsler eller flydende) fra fisk eller alger og evt ekstra C vitamin, D vitamin og Q10. Husk på at der er stor forskel på kvalitet og virkning, når du shopper kosttilskud. Undgå helst de billige fra supermarkedet, da de ofte er syntetisk fremstillet.

10. Og så selvfølgelig – LEG, GRIN OG ELSK HVER DAG!


Dette indlæg er skrevet af Ida Jepsen, som i mange år har arbejdet inden for helse branchen og har stor erfaring herom. Ida kommer med en stor ekspertise og passion, som gør at hun er i stand til at inspirere rigtig mange danskere. Brug hendes råd ligeså meget Du ønsker – og prøv hendes 10-tips af, og del dem du bedst synes om. Enten med os på ‘helseboost.dk’, eller dine venner og familie. Tak fordi du læste med.