En hårkur gør underværker for hårets sundhed

Sponsoreret indhold

Når du læser overskriften, er du nok ikke overrasket. De fleste kvinder har nemlig hørt fra frisøren eller andre, at de bør bruge en sund hårkur; men ved du også hvorfor og hvordan du optimalt bruger din nyindkøbte hårkur?

En hårkur (ofte også kaldet treatment) er et særligt dybdegående produkt, som er udviklet til at trænge dybt ind i hårstråene og reparere og genopbygge indefra og ud. Selvom balsam delvist også fugter og reparerer hårstråene, er det dog ikke på samme dybdegående måde som en hårkur.

Det er dog ikke kun skadet eller tørt hår, som kan have gavn af en god hårkur. En hårkur kan nemlig også bruges forebyggende – og der findes vist ikke noget hår, som ikke har godt af lidt ekstra fugt med tanke på, hvor mange forskellige skadelige faktorer ens hår bliver udsat for i løbet af en dag.

Hårkur – efter shampoo, før balsam

Mange bruger fejlagtigt hårkuren som det sidste i hårplejen, da de fleste er vant til at starte med shampoo og dernæst bruge balsam. Dette er dog ikke den korrekte og mest optimale måde at bruge hårkur. I stedet skal du bruge produkterne i nedenstående rækkefølge:

  1. Shampoo
  2. Eventuel hårkur
  3. Balsam

Shampoo bør altid være første trin, da shampoo hjælper med at åbne håret for bedst at kunne rengøre for snaps, fedt, diverse produkter etc. Det kan være en fordel at vaske håret med shampoo to gange i træk ingen brug af hårkur for at sikre, at håret er helt åbnet. Netop fordi håret er ”åbent” efter brug af shampoo er det næste trin at gøre brug af hårkuren.

Hårkuren kan dermed få lov til rigtig at trænge dybt ind i hårstråene og genopbygge, fugte og reparere indefra således, at den fulde effekt fra hårkurens egenskaber opnås.

Slutteligt skal balsammen bruges for at ”lukke” og forsejle håret igen – og efter hårkuren, så håret lukker sammen om alle de vitaminer, fugt og mineraler, som hårkuren netop har tilført håret.

Hårkurens virketid

Det er forskelligt fra hårkur til hårkur hvor længe du skal have produktet siddende. Det kan variere helt fra 5 minutter til 60 minutter, og faktisk også til over natten. Gældende for alle hårkure er dog, at du bør følge anvisningen på produktet for at få det optimale ud af det pågældende produkt. Af samme årsag vil bør dette også være en faktor du overvejer inden du køber en hårkur; hvor længe vil du bruge på det? Skal det blot lige være 5-10 minutter i en ellers travl hverdag måske imens du klarer barbering af benene, eller måske 30-45 minutter imens du sætter et afsnit af din yndlingsserie på? Du skal vælge lige præcis det der passer dig bedst i forhold til tiden, og så skal du selvfølgelig overveje hvilke øvrige egenskaber hårkuren skal have – du skal nemlig også vælge hårkur ud fra dit hår og hårtype. Har du f.eks. krøller vil det ofte give mening at vælge en hårkur med ekstra fugt, hvorimod du har brug for en ekstra genopbyggende hårkur, hvis dit hår er meget skadet efter f.eks. farvning.