Derfor er det vigtigt at holde kroppen sund når man bliver ældre

Når man bliver ældre, sker der mange ting ved kroppen. Blandt andet sker der det i med kroppen, at man både taber styrke i musklerne, men også noget af sin muskelmasse. Dette er blot en af de mange grunde til, at man bør have en sund og aktiv livsstil. Begge dele er nemlig med til at modvirke tab af funktioner blandt andet. Læs med her.

Sponsoreret indhold
Helseboost.dk - Ceci

Du har sikkert hørt det mange gange i dit liv. Sund, varieret kost og et aktivt liv er med til at bibeholde kroppens funktioner og et bedre helbred. Når man dyrker motion, så styrker man kroppen og er derved med til at mindske helbredsproblemer både nu og senere. Kosten spiller også en afgørende rolle i, hvordan helbredet klarer den. Sundhed handler selvfølgelig også om, hvordan man har det mentalt, men det kan motion også styrke på mange områder. En god søvn er desuden også vigtigt for helbredet.

Der findes hjælp som kan gøre en kæmpe forskel

Hos mange ældre, som er svækkede eller har helbredsproblemer, kan det være en udfordring at gøre mange af de ting, som de plejede at gøre. Et problem, som kan hæmme mange i forskellige aktiviteter kan være inkontinens. Måske er det frygten for at der sker et uheld når man ude blandt andre, hvilket kan betyde at der er mange steder og aktiviteter som man undgår.

Der findes for eksempel voksenbleer, som kan være med til at gøre, at man føler sig mere tryg når man bevæger sig rundt. Inkontinens er et udbredt problem, men for mange er det stadig et tabu. Der kan være mange årsager til, at man har inkontinens og det kan også ramme andre end ældre mennesker.

Inkontinens kan forårsgages af flere forskellige ting, herunder stress blandt andet. Produkterne indenfor inkontinens er forskellige, og man kan vælge, hvad der passer bedst til en i forhold til komfort og størrelse. Selvom mange lider af inkontinens, betyder det ikke, at man behøver at gå alene med sine problemer. Det anbefales derfor at tage en snak med sin læge om sine problemer, for at søge professionel hjælp.

Hjælpermidler til mange formål

På livetsomsenior.dk kan man finde et stort udvalg af hjælpermidler til både indendørs og udendørs. Indenfor kategorien med varer til hjemmet, kan man finde hjælpemidler med mange formål. Til badeværelset er det muligt at købe både bækkenstole, badestole, og støttegreb. Disse hjælpemidler, kan gøre det mere trygt og nemmere at foretage den personlige pleje. Mange mennesker med nedsatte funktioner kan være nervøse for at bruge badeværelset, på grund af glat gulv, eller fordi de ikke har noget at holde fast i.

En bækkenstol eller toiletstol kan samtidigt være praktisk at have i soveværelset om natten, hvis man er utryg ved at bevæge sig ud på badeværelset. Selvom det kan være skræmmende for mange at skulle bruge hjælpemidler, så kan de altså være med til at forbedre situationer i det daglige liv. Og måske endda være med til at give mere livskvalitet.