Boost dit helbred med jerntilskud

Sponsoreret indhold
Apotekeren - helseboost artikel

Dette er sponsoreret indhold

Det er vigtigt, at kroppens depoter bliver opfyldt. Det gælder også kroppens vitaminer og mineraler, og danskerne er ikke specielt gode til at få indtaget nok jern. Det kan du løse nu med jerntilskud. Det er nemlig meget vigtigt for kroppen at have fyldte jerndepoter, da det ellers kan føre til hovedpine, svimmelhed, træthed eller i værste tilfælde blodmangel.

Hvordan får du mest ud af dit jerntilskud?

Hvis du oplever megen træthed eller muskelsvaghed, kan jernmangel være forklaringen på dette. Omkring en tredjedel af kvinder i den fødedygtige alder oplever tit at være i jernunderskud. Det anbefales tilmed som et forebyggende tilskud til gravide kvinder, da en graviditet ofte giver jernmangel. Faktisk bør gravide kvinder indtage 40-50 mg jern fra 10. graviditetsuge og frem. Men hvis man ønsker at opnå den helt optimale effekt af sit jerntilskud, er det ikke helt ligegyldigt, hvornår man indtager det. En tommelfingerregel er ikke at indtage sit jerntilskud sammen med et måltid mad. Har man dog en tendens til at få forstoppelse, kvalme eller mavesmerter, når man indtager jerntilskuddet, er det en god ide at spise lidt mad til. Det er dog vigtigt, at man ikke spiser nogen form for mælkeprodukter sammen med sit jerntilskud, da kalk nedsætter kroppens evne til at optage jernet. Ydermere er det heller ikke en god ide at indtage mørk chokolade, cola, kaffe, te eller andre produkter, der er koffeinholdige. Koffeinen nedsætter også kroppens evne til at optage jernet. Det er en god ide at være opmærksom på, hvornår man indtager sit jerntilskud. Spiser du en skål havregryn med mælk til morgenmad, bør jerntilskuddet indtages enten en time før eller tre timer efter. Det er bestemt også en god ide at kombinere jerntilskuddet med C-vitamin, da det øger kroppens evne til at optage jern. C-vitamin kan du blandt andet få ved at spise frugt og grønt.

Indtag ikke for meget jern 

Det er også vigtigt at være opmærksom på, om man indtager for meget jern. Det kan man nemlig godt komme til. Det er derfor altid en god ide at rådføre sig hos egen læge, inden man begynder at indtage jerntilskuddet. Hvis man indtager for meget jern, kan man godt opleve symptomer som mavesmerter, diarré eller opkast. Jerntilskuddet kan bestå af jerntabletter, jerndråber, jern kapsler og jerneliksir. Hvis man tager mere end én jerntablet om dagen, anbefales det, at man fordeler det i løbet af dagen.