Bliv den bedste version af dig selv

Sponsoreret indhold

De fleste mennesker, som er reflekterende og interesserede i selvudvikling, prøver at udvikle sig til at blive bedre, både for at have det bedre og for at være bedre omkring andre. Hvordan bliver man den bedste version af sig selv? 

Få selvtilliden til at vokse fra det ydre

De muligheder, som de fleste tænker på, når de skal øge selvtilliden, er de ydre parametre. Her kan man gøre mange tiltag, som er let tilgængelige og ikke specielt krævende, for eksempel filler under øjne, makeup, smukt tøj og anden udsmykning. Dette er selvfølgelig vigtige ting, og det er gode supplementer til at opnå et højt velvære, men det har kun begrænset effekt, hvis man ikke har det godt på et dybere niveau.

Endnu vigtigere er det indre

Det er netop her, at det indre aspekt er vigtigt, og hvordan kan man så øge sit selvværd på et dybere plan? Man skal kende sine værdier og afgøre, hvad der er vigtigt for én i livet. Så skal man finde en måde i sine handlinger, til at afspejle disse værdier og lave noget i sit liv, der fylder én op, så man føler, at man gør noget, det er vigtigt og rigtigt for én. Der findes et utal af selvudviklingsbøger, som kan hjælpe én til at udvikle sig. Nogle gange kan det dog være vanskeligt at omsætte teori til praksis, og her kan det være en hjælp, at tale med en terapeut. Det kan det også, hvis man har behov for en dialog, og for at nogen hører ens tanker og giver feedback herpå. Det er vigtigt at nævne, at alle kan have gavn af at tale med en terapeut, man kan altid arbejde på noget, og det er fantastisk, at vedligeholde sit sind, ligesom man vedligeholder sin krop for at forebygge diverse helbredsproblemer. Vigtigst af alt er dog, at give sig selv plads til ikke at være perfekt, men i stedet at være lige netop den, som man er. Man behøver ikke, at passe ned i en kasse, og man kan for eksempel både dyrke yoga og crossfit, gå uden makeup og have filler under øjnene.

Gør ting, der gør dig godt! 

Det kan være en hobby, som får dig til at koble af, som at strikke, tegne, male, gå ture, rejse eller hvad end det måtte være. Mærk efter, hvad der gør dig glad og fylder dig med energi. Det er også vigtigt, når det kommer til sport. Gå efter den gode følelse det giver dig, frem for resultatet, du ser i spejlet. Det giver dig også en langt mere holdbar motivation, når du laver noget, du kan lide.