Alt du skal vide om Mr Scanning

Sponsoreret indhold
2 kg håndvægte, træningssko og knæ støtter

Skal du have undersøgt kroppen og dens indre, skal du højest sandsynligt til en Mr scanning på hospitalet. Rigtigt mange almene danskere har aldrig hørt om en Mr scanner eller prøvet at blive scannet i en. Faktisk er der mange forskellige myter og historier om, hvad en Mr scanner egentlig er, hvad den gør og hvordan en undersøgelse i en Mr scanner foregår. Læs med her og få alt den korrekte viden du skal bruge om Mr Scanning.

Sådan virker Mr Scanning

En Mr scanner er ikke lige så kompliceret, som den umiddelbart lyder. Den smarte Mr scanner bruges til at tage billeder af kroppens indre – det kan for eksempel være knogler og hjerne. Mr står for ”magnetisk Resonans”, der er det fysiske fænomen, som udgør hele grundlaget for dagens teknik og teknologi. Scanningen foregår ved, at scannerens radiobølger rammer protonerne i kroppen i et magnetisk felt. Disse protoner optager energien fra radiobølgerne og udsender herefter et signal ved frigivelsen af energien. Dette radiosignal omdannes til et billede på computeren. En Mr scanner laver ikke kun en specifik undersøgelse, men mange forskellige på én gang. Mr scanneren revolutionerede på mange måder sundhedssystemet og gjorde det lettere at genkende forskellige sygdomme.

Dette skal du gøre personalet opmærksom på, når du skal scannes

Bliver du indkaldt til en Mr scanning på hospitalet, er det først og fremmest vigtigt, at du ikke går i panik – og hvis du gør, skal du informere personalet, så de kan berolige og hjælpe dig. Derudover er det vigtigt, at du gør personalet opmærksom på metal i kroppen. Du tænker måske ikke over det til hverdag, men der er faktisk stor sandsynlighed for, at du har metal i kroppen. Det kan for eksempel være plomber i tænderne, kroner og tandbøjler. Det er også vigtigt, at du informerer personalet om en eventuel graviditet. Grunden til dette er, at det er sundere for fosteret at få foretaget en scanning med ultralyd.

Inden du skal til scanning, vil du blive bedt om at fjerne al makeup og andet påtegne farve på kroppen. Du vil også blive bedt om at tage smykker, ure, briller og piercinger af, for ikke at forstyrre scanneren. Der er altså mange ting, du skal tænke over, når du skal til en Mr scanning!

Sådan foregår undersøgelsen

Mr scanneren i sig selv er en stor maskine, der kan scanne hele din krop på én gang. Scanneren er egentligt bare en stor magnet, der er formet som en lang cylinder. Når du skal i gang med scanningen, ligger du på en lille, tynd madras, og du bliver derefter kørt roligt ind i midten af scanneren, hvor signalet er bedst. Det er vigtigt, at du ligger så stille som muligt under undersøgelsen, da man derved får de bedste resultater og billeder. Som patient får du en lille tilkaldeknap med ind i scanneren, så du kan komme i kontakt med personalet under undersøgelsen. Ønsker du information omkring priser og prisklasser, kan du blandt andet undersøge Mr eller ct scanning pris.

Hvornår bruges en Mr scanner?

En Mr scanner bruges som sagt, når kroppens indre skal scannes og undersøges. Du kan for eksempel blive sendt ind til undersøgelse ved Mr scanner, hvis det formodes, at du har et brækket ben eller en brækket arm. En Mr scanner bruges også, når blodets hastighed skal måle, når man vil undersøge, hvordan hjernens dele er forbundet, og den bruges endda også, når man vil undersøge, hvilke dele af hjernen, der bruges til at tænke en bestemt tanke. Den smarte Mr scanner kan altså blive brugt i mange forskellige sammenhæng.