Hvordan brænder man karry af?

Karry er et indisk blandingskrydderi, der er rigtig populært at spise sammen med ris. Der findes et utal af madretter, både med og uden ris, hvor karry spiller en prominent rolle. Karry kan dog være noget vanskelig at brænde af. I denne artikel får du 3 gode råd til, hvordan du bærer dig ad med at bruge karry i din madlavning.

bunke karry på en overflade

Karry er et meget populært og højtelsket krydderi blandt danskerne. Så højt at vi faktisk bruger det til en af de madretter, der er med til at repræsentere den danske madkultur, nemlig boller i karry.

Den danske madkunst henter også meget inspiration fra asiatiske kulturer, hvor karry og chili fylder rigtig meget i køkkenet. Der er nye retter, der finder vej til Danmark hele tiden.

Fremgangsmåde

Hvordan bruger man karry? Aromastofferne i karry bliver først for alvor udløst, når krydderiet bliver ristet. Det er der, den ikoniske duft og smag bliver rigtig fremtrædende og gør retten ekstra appetitlig. Men hvordan brænder man karryen korrekt af, og hvordan undgår man, at det brænder på? Herunder finder du 3 tips til at brænde karry af helt rigtigt.

De 3 tips

Når du skal brænde karry af, skal du:

  • Placere mængden af karry, du skal bruge, i en gryde eller på en pande uden fedtstof.
  • Sætte gryden eller panden på komfuret og sætte blusset til middel varme.
  • Røre rundt i karryen med en grydeske, så karryen ikke brænder fast i bunden.
    *Du kan eventuelt skrue lidt ned for blusset, men så tager det lidt længere tid.*

Når duften af karry bliver mere fremtrædende og farven bliver mørkere, er karryen klar til at blive brugt i din karryret.