7 sunde olier der booster din sundhed

I forhold til din sundhed bør du ikke frygte ordet fedt. Fedt består af gavnlige fedtsyrer, der er enormt effektive og nødvendige for en sund krop og for at vedligeholde kroppens vigtige funktioner for at opretholde en optimal sundhed.

Sponsoreret indhold

Hvis du søger at afprøve en sund og naturlig olie, der måske kan hjælpe dig med dine tilstande, kan du også prøve cannabisolie. I Danmark sælges udelukkende lovlig olie, der, på samme måde som de nævnte olier i denne artikel, er udvundet fra naturen. Olien indeholder ikke de ulovlige euforiserende stoffer, og er derfor et muligt bud på en olie, der kan hjælpe dig og øge din indre sundhed. Du kan også læse mere om forskellige olier til både indvortes og udvortes brug på Topsund.dk. Ellers kan du læse bud på 7 sunde olier her:

Hørfrøolie

Hørfrøolie indeholder sunde omega 3 fedtsyrer, du også finder i fede fisk.

Hørfrøolie har en række sunde egenskaber, der ikke er til at overse. Olien er med til at holde hjertet sundt, reducere inflammatoriske betændelsestilstande og afhjælper forstoppelse eller diarré samt andre maveproblemer.

Desuden er hørfrøolie godt for huden, og kan få den til at stråle sundt.

Studier tyder også på, at hørfrøolie kan forhindre kræftceller i at udvikle sig og vokse.

Avocadoolie

Avocadoolie er rigt på den meget sunde oliesyre, der er med til at skabe optimale forhold for kroppens blodomløb og vedligeholde kroppens funktioner for at kunne fungere optimalt.

Avocadoolie reducerer kolesterol og øger hjertesundheden.

Lutein er et bestemt antioxidant, du finder specielt i avocadoolie, der er enormt effektivt og godt for en optimal øjensundhed.

Avocadoolie har også potentiel positiv effekt på gigtlidelser i kroppen og kan reducere disse tilstande ved at forbedre leddene og optimere smidigheden.

Hvis du døjer med tandkødssygdomme eller betændelse, kan avocadoolie også være en hjælp til at mindske disse problemer.

Valnødolie

Valnødder i sig selv indeholder en masse sundt og brugtbart fedt, og derfor er det heller ikke overraskende, at valnødolie er en perfekt olie til et øget sundhedsboost.

Valnødolie kan være med til at reducere inflammation i kroppen samt at sænke blodtrykket.

Desuden er valnødolie godt til at regulere blodsukkerniveauer, og dette kan være til gavn for diabetikere. Det er også effektivt til at reducere kolesteroltallet.

Studier tyder også på, at valnødolie har positiv effekt på forebyggelse af nogle kræfttyper.

Hvis du igen ønsker at opnå en smuk hud, er valnødolie en god olie at tilføje til dine måltider, da den kan rense huden og skabe en naturlig smuk glød.

olivenolie

Olivenolie

Olivenolie er en super alsidig olie, da den kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Du kan hælde det over stort set alt slags mad, og du kan anvende det under madlavning, til stegning og til at lave forskellige dressinger.

Olivenolie indeholder store mængder antioxidanter og har kraftige antiinflammatoriske egenskaber, der er med til at holde betændelsestilstande ude af din krop.

Olivenolie er desuden en af de olier, der er allermest sunde for din hjertesundhed og til at nedsætte risikoen for slagtilfælde markant.

Hvis du er bange for at tage på, eller hvis du er i et forløb, hvor du ønsker at tabe dig, kan du sagtens spise olivenolie, da der ikke er nogen direkte sammenhæng mellem et indtag af olivenolie og vægtøgning, overvægt eller fedme.

Du kan læse mere hos Forbrugerrådet Tænk om forskellen mellem jomfruolivenolie og ekstra jomfruolivenolie.

Rapsolie

Hvis du tager en halvanden spiseske rapsolie om dagen, kan dette være med til at reducere risikoen for hjertesygdomme markant.

Overraskende nok kan et øget indtag af rapsolie endda hjælpe dig med at tabe vægt.

Olien er praktisk i forhold til at øge indtaget, da den er forholdsvis neutral i smagen, og derfor er let at tilføje til samtlige måltider og sammenhænge, uden at det går ud over smagen, da de fleste andre ingredienser vil overdøve smagen af rapsolien.

Rapsolie indeholder desuden både omega 3 og omega 6 fedtsyrer, som typisk findes i fede fisk.

Rapsolie er ligeledes godt for inflammatoriske tilstande og stivhed i leddene.

Sesamolie

Sesamolie har et meget højt indhold af antioxidanter, og har også nogle af de kraftigste antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper på at holde betændelsestilstande væk fra din krop.

Sesamolie har potentielle positive og virkningsfulde genskaber på blodsukkerniveau, hjertet og hjertesygdomme samt gigtlidelser og gigttilstande.

Sesamolie er desuden effektivt til at fremme helingen af sår og brændskader i huden.

Sesamolie kan også beskytte mod solens UV-stråler, så det er en god idé at øge indtaget af sesamolie, hvis du opholder dig en del i solen.

Vindrueolie

Vindrueolie indeholder en række sunde flerumættede fedtsyrer samt et sundt indhold af vitamin E.

Vindrueolie er med til at sænke det usunde kolesterol i blodet samt at nedsætte risikoen for hjertesygdomme.

Som mange af de andre olier har vindrueolie også antiinflammatoriske egenskaber og indeholder sunde antioxidanter, der holder betændelsestilstande, bakterier og vira væk fra kroppen.

Hvis du har problemer med akne, er vindrueolie et muligt bud på en olie, der kan hjælpe dig med at forbedre hudens sundhed. Olien øger hudens naturlige fugtdannelse, gør huden blødere og mere spændstig og gør huden mere modstandsdygtig over for udefrakommende skadelige partikler.

Desuden er vindrueolie med til at jævne hudens toner og gøre huden mere ensartet, og olien beskytter, ligesom med sesamolie, mod solens skadelige UV-stråler.