4 råd til et sundt parforhold

Annonce fra Gorm Lundshøj

Alle forhold har sine op- og nedture. Det er helt normalt. Og selvfølgelig findes der ikke én endegyldig opskrift på “det lykkelige forhold”. Men hvis I alligevel kunne have glæde af lidt kærlige råd og tips, så kan I med fordel læse med her, når vi giver jer nogle råd med på vejen til at holde parforholdet sundt.

Forstå hinandens kærlighedssprog

Kender du og din partner hinandens kærlighedssprog? Måske har I allerede hørt om de fem forskellige “sprog” vi kan have, når det kommer til måden vi giver og tager imod kærlighed. De fem kærlighedssprog er:

  • Fysisk berøring: Her sætter du stor pris på, at din partner rører ved dig. Og kys, kram og  intimitet er vigtigt for, at du føler dig tæt med din partner
  • Anerkendende ord: Du bliver glad, når din partner roser dig, komplimenterer dit udseende eller på anden vis bekræfter dig med ord
  • Tid med hinanden: Du elsker at bruge tid med din partner, og samvær og opmærksomhed gør dig glad
  • Tjenester: Du føler dig elsket, når din partner hjælper med en opgave, du selv har svært ved at overskue, eller gør små ting som at køre dig på arbejde eller lægge tøjet sammen. Det fortæller dig, at din partner holder af dig
  • Gaver: Du føler dig set og elsket, når din partner forærer dig noget, for en gave for dig viser, at vedkommende har tænkt på dig

Det er ikke unormalt at have to forskellige kærlighedssprog i et forhold, og derfor kan det også være en en rigtig god idé at blive bevidst om sit eget og sin partners kærlighedssprog. Det kan faktisk være med til at styrke forholdet, fordi vi så nemmere kan imødekomme vores partners behov.

Giv din partner rum til at være sig selv

Selvom det er vigtigt at være et stærkt team sammen og selvfølgelig gøre en masse i fællesskab, så er det også vigtigt, at du forbliver en selvstændig person. Vi har alle sammen forskellige behov og drømme, og dem skal vi selvfølgelig ikke opgive, fordi vi er i et forhold. Faktisk kan det være med til at styrke jeres forhold, hvis I hver især har personlige mål, som I kan snakke om sammen og på den måde inspirere og støtte hinanden i at nå dem.

Opsøg en parterapeut inden problemerne vokser sig for store

Parterapi kan være den bedste løsning, hvis de små skænderier og uenigheder begynder at vokse sig store og skabe en dårlig kommunikation mellem jer. Det er dog vigtigt at understrege, at parterapi ikke kun er for dem, hvis forhold er ved at gå i opløsning.

Faktisk kan langt de fleste forhold have glæde af parterapi. Terapeuten kan nemlig hjælpe med at løse jeres konflikter, før de vokser sig uoverskueligt store og før de gør uoprettelig skade på parforholdet.