3 tips til dig, der er nybagt haveejer

Har du netop købt hus med have eller er du blevet den lykkelige ejer af en kolonihave? Så læs med her, hvor vi giver dig tre gode tips til at komme godt i gang med din have, uanset om du ønsker at dyrke den eller blot at have et sted, hvor du kan nyde at slappe og følge med i naturens gang. Vi giver dig gode råd.

Sponsoreret indhold
3130-L1011 - helseboost.dk (pixabay)

Mens nogle mennesker synes, at selv en altankasse er for meget jord, er der mange, som brændende ønsker sig en have, hvor børnene kan lege eller man kan dyrke jordbær, rabarber og andre gode sager eller måske blot glæde sig over havens blomster.

Start med havemøblerne

Når man køber en kolonihave, vil havemøbler og andet løsøre som oftest følge med, og i nogle tilfælde kan den slags også forhandles med, hvis man køber et helårshus. Er der ikke havemøbler, bør det være noget af det første, du anskaffer dig til din nye have, for at kunne sætte sig i en havestol med en dejlig kop urtete, eller andet fra helsekosten, og blot nyde solen eller fuglenes sang er en af de ting, der er så skønt ved at være haveejer.

Havemøbler findes i mange typer, og her vil du blive glad for både et bord med stole, hvor du og familien eller vennerne kan nyde morgenkaffen eller aftensmaden. Også en dejlig liggestol med et lille bord til kaffekoppen vil du få brug for, men det kan også være en mulighed at anskaffe sig et udendørs sofaarrangement.

Vent og se hvad der kommer op

Når det gælder selve haven, kan det som nybagt haveejer være en god idé at vente og se, hvad der kommer op, inden man begynder at plante nye buske, blomster og træer. Overtager man haven om vinteren, kan det være svært at vide, hvad der findes i jorden, og derfor kan man altså med fordel se tiden an og faktisk vente op til et år, så både sommer- og vinterplanter har haft en chance for at komme op og man kan se, hvad der er.

Blomsterkrukker pynter i enhver have

Der er dog intet forgjort i at købe krukker og plante blomster heri, hvis du har en terrasse, hvor de kan stå. Blomsterkrukker pynter altid og kan få selv den sløjeste have til at lyse op, hvis man køber blomster i flotte farver og planter dem i pæne krukker. Du kan vælge at forspire blomsterne i vindueskarmen, men den slags kræver både tid og tålmodighed, og du kan derfor med fordel vælge at købe blomsterne og blot plante dem ud i krukkerne.

Der er altså flere ting, det kan være værd at overveje, når man som nybagt haveejer står og skuer ud over det grønne.