En dårlig søvnrytme

Søvnunderskud er et stort problem i Danmark. Desværre lider rigtig mange danskere af søvnmangel, som kan være ganske alvorligt. Det er essentielt at man har en stabil søvnrytme, eftersom det hjælper på at opretholde ens normalvægt og immunsystem. Ydermere vil personer med gode sovevaner opleve et bedre humør og højere koncentrationsevne.

Når vi ikke får den nødvendige søvn, kan det skyldes flere ting. Vi lever i et moderne samfund, hvor der er et højt stressniveau i forhold til arbejdsliv og privatliv. Det er især mennesker der arbejder med skiftende arbejdstider, men også på tværs af tidszoner, hvor ens biologiske ur påvirkes, som er en udsat gruppe.

Kroppens naturlige hormon

Kroppen danner selv sit naturlige søvnhormon, også kaldet melatonin. Denne melatonin produktion falder helt naturligt i takt med årene. Den naturlige produktion begynder allerede at falde efter puberteten, hvilket også forklarer hvorfor ældre har et væsentligt kortere søvnbehov, da hormonet kun produceres i meget små mængder.

Melatonin til en bedre nattesøvn

Eftersom man er bevidst omkring vigtigheden af en normal og balanceret søvnrytme, er der kommet langt mere fokus på problematikken. Man ved at hormonet melatonin er en essentiel del, hvorfor melatonin-tilskud gennem tabletter nu også efterspørges. I Danmark er melatonin receptpligtigt, men sådan er det ikke i mange andre lande.

Du kan læse mere om hvordan du kan købe melatonin her.

Den naturlige vej til bedre nattesøvn

Ønsker man at gå den naturlige vej, er det også muligt at finde alternativer til melatonin. I helsekostforretningerne oplever man også flere og flere kunder spørge efter råd og vejledning omkring søvnmangel. Blandt andet er der Zenbev eller Tryptofan der begge er naturlige.

Hvad er Zenbev?

Zenbev er et 100% naturligt sovemiddel, der er produceret på græskarkerner. Netop græskarkerner er kendt for deres høje næringsindhold, som er rige på vitamin B6, Zink, Magnesium og andre vigtige vitaminer og mineraler.

Læs mere om Zenbev produktet her.

Zenbev er en vigtig kilde til den vigtige aminosyre trytofan.

Normalt kommer Zenbev i pulverform, der nemt kan kommes i et glas vand, smoothie eller sin yoghurt.

Bonus: Der anbefales at man minimum får 7-8 timers søvn dagligt. Husk at søvnunderskud ikke er noget der opstår på baggrund af én nats dårlig/ manglende søvn, men noget der sker over en periode.

Du kan med fordel også læse dette indlæg på HELSEBOOST.dk: Er søvn vigtig?