Tips til en bedre nattesøvn

Nattesøvnen er en vigtig del af et godt helbred. En dårlig nattesøvn kan medføre stress, depression og meget mere dårligt med sig, så for at holde dit helbred i top skal du sørge for at få en god nattesøvn. Vi kommer her med tips til at forbedre din nattesøvn, så du har mulighed for at skabe de perfekte rammer til dette. Det behøves ikke være alle tips der taget i brug, men jo flere - jo bedre.

Sponsoreret indhold
sovende kvinde i seng

Skab en regelmæssig døgnrytme

At have en regelmæssig døgnrytme er noget af det bedste du kan gøre for dig selv og din nattesøvn. På denne måde vænner kroppen sig til at den skal sove på nogle bestemte tidspunkter af døgnet, og man vil derfor med den faste døgnrytme undgå søvnløshed. Hav derfor et fast tidspunkt du skal stå op på, som både fungerer for dig i hverdagene og weekenderne, og sæt på samme måde et fast tidspunkt, hvor du skal være i seng. Den optimale søvn varer 7-8 timer, så prøv at planlægge derefter.

Hav styr på din kost og væske

Kost og væske har også noget at sige, når det kommer til ens velbefindende og den gode nattesøvn. Man skal selvfølgelig undgå koffeinholdige, men også sukkerholdige, drikke lige inden sengetid, da det blot virker opkvikkende for kroppen. Man skal også passe på med både at gå sulten, men også overmæt i seng, da det blot vi give kroppen en uro.

Skab et godt sovemiljø

Gør dit soveværelse til et behageligt rum at sove i for at skabe det bedste sovemiljø. Et godt sovemiljø indeholder ikke for meget rod og er ofte køligt, da det er det de fleste foretrækker, når de skal i seng. Derudover er det også vigtigt at investere i den gode nattesøvn i form af den helt rette seng. Du kan blandt andet læse mere om elevationssenge test her.

Giv dig selv tid til at falde til ro

Ved at give sig selv ro op til sengetid forbereder man kroppen på at gå ind i søvnen. Man kan give sig selv ro ved at dæmpe lyset og undgå høje lyde. Så skru ned for TV’et eller sluk det helt, og få en ny god vane med at lægge mobilen væk 1 time før sengetid, og undgå altid at tage den med ind i soveværelset.