Sådan holder du dine tænder sunde

Der er mange gode måder at holde sine tænder sunder på, og det er uhyre vigtigt. Vi skal have vores tænder hele vores liv, og derfor er det vigtigt at du gør det du kan, for at forhindre skader og problemer. Hvordan du bedst gør det, kan du læse mere om her.

Sponsoreret indhold
tandlaege rodbehandling

Sørg for vedligehold selv

Der er meget man selv kan gøre, for at tage vare på sine tænder bedst muligt. Der er nemlig mange der er bange for tandlæger, ikke bare fordi de er bang for smerte, men også fordi det kan blive meget dyrt. Det burde dog kun motivere dig til at børste tænder ordentligt og bruge tandtråd hver aften, for det er rutinearbejdet, der kan redde dig fra de dyre tandlægeregninger.

Derfor er det vigtigt at du forebygger godt selv og sørger for at holde øje med potentielle problemer der opstår, og ikke dropper at børste tænder, selv om du er træt om aftenen. Du holder også dine tænder sunde, ved at fokusere på at få nok kalcium gennem kosten og en sund kost generelt. Friske grøntsager kan bidrage til at rense dine tænder i løbet af dagen.

Ikke drop rutinecheck

Det betyder dog ikke, at du bare kan droppe rutinecheck hos tandplejer eller tandlæge, men det er heller ikke det der er dyrt. Du kan få et rutinecheck hver 6-8 måned for bare nogle få hundredelapper hos en god og billig tandlæge.

På den måde sikrer du at du kan forebygge for større skader, som er det der kan koste penge. Hvis du for eksempel har smerter i en tand, så skal du kontakte tandlæge med det samme i stedet for at vente, det kan nemlig blive dyrere jo længere du venter – specielt hvis du ender med at have brug for en rodfyldning.