Havregryn – Et ægte superprodukt!

Havregryn har de fleste danskere stiftet bekendtskab med på et givent tidspunkt i livet. Måske var du pålagt som barn af spise havregryn, men har siden hen lagt det fra dig? Så er det måske ved at være tid til at genoptage denne gode vane. Det smager godt og koster ikke alverden og du vil måske blive overrasket over hvor sundt havregryn er for dig.

Havregryn til morgenmad

Havregryn er raketten om morgenen!

Du har med garanti hørt det før – havregryn er den bedste start på dagen. Men det er faktisk slet ikke løgn, i hvert fald er havregryn super godt for dig at spise til morgenmad, da havregryn har et højt indhold af kulhydrater, vitaminer og sunde fedtsyrer.

Derfor skal du spise havregryn:

Havregryn er som tidligere nævnt fyldt med gode virkemidler og stoffer, som giver en masse energi til en lang dag, men specielt formiddagen, hvor du endnu ikke har fået andet at spise. Havregryn indeholder en lang række mineraler og vitaminer, hvor de mest mærkbare er B- og E-vitaminer, som har en meget stor påvirkning på vores krops sundhed, samt evne til at undgå sygdom.

Havregryn besidder ligeledes et højt proteinindhold, hvilket skaber den ønskede mæthed i flere timer ad gangen. Spiser du dagligt 100 gram havregryn, så dækker du faktisk en tredjedel af kroppens behov for fibre om dagen.

Havregryn er nem og sund morgenmad

Havegryn-groen-skaalGrunden til at du måske har spist havregryn som barn er nok, at havregryn samtidigt med at være super sundt og næringsfyldt, så er det også noget af det nemmeste at lave til morgenmad. Du kan lave den mest simple tilberedning ved blot at hælde mælk over, og bum så har du en sund portion morgenmad.

Hvis du ønsker lidt ekstra til din havregryn, så kan du altid smide lidt mandler ved, lidt frugt eller ændre tilberedningen ved eventuelt at lave noget grød i stedet.

Hvis du ikke er vild med havregryn, eller ønsker lidt ekstra at pifte dit havregryn op med, så kan du med fordel tage et kig på hvordan chiafrø kan anvendes i til din morgenmad.

Boost dine havregryn!

  • Havregryn: Det bedste valg: Isoleret set, så er havregryn sunde, men dog er de grovvalsede havregryn at foretrække, da det har den længste mæthed. Kroppen skal nemlig arbejde mere for at fordøje de grovvalsede. Der er dog ingen forskel på næringsstofferne – de er blot større.
  • Havregryn: Den bedste tilberedning: Hvis du vil benytte havregryn til grød, så kan det være ideelt at lægge dem i blød sammen med rugkerner om natten. Efterfølgende koges de til en lækker grød, som indeholder alle de gode mineraler som kroppen har brug for.
  • Havregryn: Det bedste tilbehør: Havregryn har ikke den naturlige sødme, hvorfor at mange spiser det med sukker på. Du skal dog så vidt muligt undgå dette, men istedet forsøge at gøre havregrynen lidt ekstra lækker med frugter, rosiner mangler eller noget helt fjerde. Så får du også antioxidanter.