Hvad er chiafrø godt for?

Hvad er chiafrø godt for? I denne artikel vil vi komme nærmere ind på hvad Chia frø er. Hvorfor du skulle implementere det i din daglige kost.

Chiafrø

Chia frø – naturens ultimative super frø!

Chiafrø er et 100 % naturligt produkt, sprængfyldt med næringsstoffer, protein, omega-3 og kostfibre. Det kan også klarificeres som en superfood, fordi de små frø er så tæt pakket med alle de gode ting som kroppen og især hjernen har brug for hver dag.

Vidunder frøet er langtfra et nyt fænomen, da man i syd- og Mellemamerika har dyrket og anvendt frøene i mere end 4000 år. Ud over at blive spist hele, brugte man dem også til mange andre ting, bla. i medicin, malet til mel, presset til olie og blandet i drikke.

Chia frø kan fås i sorte eller hvide, og der er ingen forskel i deres næringsmæssige indhold.

Sådan bruger du det!

Der er ikke meget smag i det lille frø, derfor kan det anvendes til næsten alt. En perfekt måde at booste næringsindholdet i dine yndlingsopskrifter. I madlavning, morgenmadsprodukter, bagning, i drikkevarer, smoothies og meget mere.

Verdens bedste chia grød – Strawberries and cream. En skøn morgenmad, snack eller dessert, uden mælk, sukker og gluten.

Opskrift til 2 pers

  • 200 g friske jordbær
  • 200 ml kokosmælk
  • 1 spsk honning
  • ½ tsk ren vanilje pulver
  • ½ tsk revet øko lime skal
  • ½ dl chia frø

Blend jordbær med kokosmælk, honning, vaniljepulver og lime skal. Rør chia frøene i. Og stil på køl i mindst 4 timer og gerne natten over.
Server med friske jordbær skiver på og evt. kokosflager og nødder.

Køb frøene i din nærmeste helsekostforretning og sørg for at de er økologiske, så du og dine nærmeste slipper for sprøjtemidler og unødig kemi.