Morgenmaden: Spring den ikke over!

Morgenmad er vigtigt for dig, da det øger din evne til at tænke klart. Herudover sætter det gang i forbrændingen, så du kan holde en sund forbrænding. Morgenmad bør bestå af grove produkter indeholdene korn, såsom havregryn, frugt, yoghurt, ost, æg, grovflakes, grød og marmelade. Du kan læse mere nedenunder.

Sponsoreret indhold
Sund lækker morgenmad

Du skal spise din morgenmad!

Hvis du ønsker et højt energiniveau, samt en hjerne der arbejder i samme tempo som du ønsker, så er morgenmaden ikke det måltid du ønsker at springe over.

Sund morgenmad giver en god start på dagen

Hvis du ønsker en sublim start på dagen, så er kvaliteten af din morgenmad vigtig. Trods for varierende morgenmad hos den danske befolkning, så viser tal at unge (især børn), som spiser morgenmad totalt set har en bedre kost end dem, som ikke spiser morgenmad. Netop dette med at forbrændingen sættes i gang gør, at du generelt indtager flere kalorier i løbet af dagen, som er godt for alle mennesker, specielt børn i voksealderen. Til trods for et højere kalorieindtag, så viser det sig faktisk, at mennekser som spiser morgenmad sjældnere er overvægtige, end dem som springer morgenmaden over hver dag.

Faktisk er det bevist, at de personer som spiser sund og varieret morgenmad har bedre interlektuelle funktioner, samt mere præcise, tænker bedre og har generelt mindre fravær både på arbejde samt skole. På skoler hvor størstedelen spiser morgenmad, så oplever man en større koncentration blandt eleverne, hvilket skyldes at hjernen fungerer ideelt, da den har fået sit brændstof. Så det er super vigtigt for dig som person, ung som gammel, at du husker at spise morgenmad, da det har en stor effekt på dit energiniveau i løbet af dagen, som afspejles i din evne til at tænke og producere både på arbejde samt skole.

Sund morgenmad

Hold vægten – spis morgenmad

Som tidligere nævnt, så hjælper morgenmad med at sætte gang i forbrændingen i kroppen, hvilket også er derfor du ofte oplever at kostplaner og personlige trænere anbefaler, at du allerede spiser dit første måltid klokken 07 om morgenen (selv i weekender). En sund morgenmad sætter nemlig fut under forbrændingen, hvilket giver energi til kroppen, så den bedre kan forbrænde de andre indtag du gør i løbet af dagen.

En forhøjet forbrænding vil øge din chancer for at lykkedes med et vægttab. Ved at spise flere måltider i løbet af dagen, herunder morgenmad, vil dit totale vitamin indtag også være større, hvilket ligeledes er godt for din krop samt dit velvære. At spise morgenmad er dog ingen direkte slankekur, men det er en meget godt sted at starte, hvis du på nuværende tidspunkt lever ud fra nogle usunde madvaner.

Oplev et forhøjet energiniveau og hukommelse

Der er blevet forsket meget i netop det med morgenmad, samt hvordan det kan hjælpe dig til et mere sundt og bedre liv. Forskere har derved også bevist, at den bedste måde hvorpå at du kan forebygge eventuelt fedme og overvægt generelt, er ved at sørge for at man spiser morgenmad hver dag, hvilket fører os tilbage til det tidligere punkt med forbrændingen i kroppen.

For mange spiser ikke morgenmad

10-30% spiser estimeret ikke morgenmad hver dag, hvilket er et alt for højt tal, hvis vi tænker på de overhængende risici man løber ved ikke at spise morgenmad. Du bør spise morgenmad, men ikke hvilken som helst slags morgenmad – chokolade relaterede morgenmadsprodukter er ikke en ideel start på dagen. Dette skyldes at sukkerindholdet er overraskende højt, hvilket ikke er godt for din hjerne. Du bør med andre ord undgå sukkerholdige morgenmadsprodukter, hvilket i stedet bør erstattes af frugt, grøntsager, mælk, ost, æg mfl.

Du SKAL spise din morgenmad – så imorgen når vækkeuret ringer, så er du klar til at spise dit havregryn og få en bedre start på dagen! Her er der 2 spændende bud på en lækker morgenmad.

Den hurtige: Smoothie. Klik her for at se vores lækre udvalg af smoothie opskrifter

Den eksklusive: Pandekager med (Nut)ella