Er Oliven en frugt?

Er oliven en frugt? Eller er det et bær? Læs med her og få svar på Olivens historie, hvad oliven bliver brugt til og om det er et bær eller en frugt?

Er Oliven en frugt?

Olivens historie

Oliventræet er et stedsegrønt træ (hvilket betyder at det har blade hele året). Træet kan blive omkring 1000 år gammel, men det vokser derfor relativt langsomt. På træet vokser der oliven. Træet bærer ikke frugt de første mange år efter at det er plantet, men efter nogle år begynder der at gro olivenfrugter på træet i maj-juni.

Oliven er faktisk en frugt. Selvom mange tror at oliven er en bær, så er det faktisk en frugt.

Oliven kan bruges i utallige sammenhæng. Mange bruger det til spise som snack eller tilbehør. Heraf kan man nyde oliven til salat eller ost, men passer også godt til bordfrugt og i mange andre tilfælde. Mange holder også af at nyde oliven sammen med et glas rødvin som snack. Man kan også lave græske brød ud af olivenfrugt – med andre ord er der et stort antal af måder hvorpå at du kan anvende olivenfrugten på en super delikat måde. Den er måske mest kendt for tilbehør i salater eller som en fast bestanddel af tapas serveringer, hvor den gør sig ekstraordinært godt – en helt fantastisk spise stort set uanset anvendelsesmetoden.

Oliven findes i både grøn eller sort og der er ingen smagsforskel på de to.

Olivenolie er også en af de sundeste madolier der findes. Det er bedre end raps og solsikkeolie fordi det indeholder enkeltumættet fedt og derfor også er bedre i f.eks. pesto og madlavning.

Olivenfrugten er en god ting at have med i kosten og det er utroligt sundt at have som en del af madplanen.