8 tips til sundt og smukt hår

Føltes dit hår tørt og dødt? Er det blevet svært at børste og begynder du at fælde mere end normalt. I denne artikel ville vi hjælpe dig med at få smukt og sundt hår. Vi har lavet 8 hårtips, du nemt kan implementere i hverdagen.

kvinde med smukt og sundt hår

Opdateret marts, 2019

8 gode hårtips til smukt hår

1. Håret skal plejes indefra

Sætningen: Du er hvad du spiser, har du helt sikkert har hørt før. Dette gælder ikke kun din krop, men også dit hår. Hvis du ikke for nok frugt og grønt i din diæt, ville du mangle nogle essentielle vitaminer, der vil være en stor hjælp til sundt og smukt hår. De vigtigste vitaminer der ville hjælpe dit hår er vitamin  C og E.

Disse vitaminer ville hjælpe cellerne i dit hår og din hud med at genopbygge sig selv. Dit hår er en vigtig del af et godt førstehåndsindtryk, og hvis du ikke for nok vitaminer i din dagligdag, ville du opleve at du ser ældre ud. Du vil ikke har den samme glød, som dine “helse” venner.  For at få dine C og E vitaminer kan du lave forskellige juice derhjemme, gerne med så meget grønt som muligt, f.eks. spinat og broccoli. Her kan du prøve nogle af vores opskrifter, under vores mad og drikke afsnit. Prøv for eksempel vores “Get your greens” smoothie.

2. Biotin.

Så effektivt, men sjældent brugt.  Er du begyndt at spise sundere fødevarer med højere vitamin indhold og ikke ser nogle forbedringer i dit hår? Så kan det være at din krop mangler biotin. Biotin også kaldet B7 er et b vitamin, som har en direkte effekt på din vitamin absorbering. Det hjælper  kroppen med at optage de forskellige vitaminer, og har i sig selv en direkte påvirkelse på hårvækst.

Biotin er findes i forskellige madvarer som bananer, kød, æg mm. men da det indeholder alt for små mængder anbefaler vi at tage biotin som kosttilskud. Biotin tabletter kan købes de fleste steder blandt andet Matas. Biotin vil også hjælpe din hud, med at virke mindre grålig og hvem ville ikke gerne have pænere hud.

3. Zink

Zink er et grundstof som findes i alle kroppens celler og kropsvæsker. Ligesom Biotin hjælper det kroppen med at absorbere de forskellige vitaminer. Herudover hjælper det især imod hårtab og sørger for at dit hår føltes stærkt. Zink findes i fisk, frø, kød og fuldkornspordukter, men da indholdet er så lavt anbefales, det at tage det som kosttilskud. Zink kan købes i de fleste helsebutikker.

4. Hovedbunds massage

Hovedbunds massage er fantastisk for at stimulere hårrødderne. En daglig hovedbunds massage ville øge blod cirkulationen i hovedbunden, og herved øge din hårvækst.

5.Omega 3 olier

Det er ikke usandsynligt at du mangler essentielle olier i kosten. Dette kan især ses på dit hår. Omega 3 olier vil give mere fugt til dit hår, så det ville se mere glansfuldt ud. Sørg for at få nok omega 3 olie via fiskeolie, hørfrøolie, frø og kerner og hampefrø. Ellers kan du supplementer med omega 3 igennem kosttilskud. Du kan læse mere om omega 3 i vores artikel Omega olie – Din fedtsyre guide.

6. Rens hovedbunden

Brug en dybderensende shampoo der renser hovedbunden for rester af styling produkter. Det anbefales at gøre 1 gang om ugen for at få alt snavs og misfarvninger væk. Og vask ikke håret alt for ofte, stræb efter hver 3 dag.

7. Hold blodsukkeret stabilt

Forsøg at holde dit blodsukker stabilt igennem dagen, da det påvirker talg produktionen. Undgå at spise fødevare med højt indhold af sukker og sørg for at Motioner en masse. En generelt sundere livstil vil hurtigt kunne ses på dit hår og hud. Dette hører også sammen med det første hårtip. Du kan læse mere om sukker i vores artikel om kulhydrater.

8. Besøg en Biopat

Book en tid hos en biopat der kan undersøge for fødevareallergier, hormonelle ubalancer, organbelastning og mangel på essentielle næringsstoffer. Ved at besøge en Biopat kan du få svar på hvilket vitaminer og mineraler, du er i underskud af og herved komme frem til roden, hvorfor dit hår er “Usundt”.

Vi håber disse tips kan hjælpe dig på vej imod pænere hår.


Et tip til hovedbundsmassagen, så kan du bruge en hårbørste som er udviklet til at kunne stimulere din hovedbund og blodtilførslen. Et bud herpå kunne være Yummi Haircares Deep Scalp Brush – se den her.

boerste til hovedbundsmassage