Smag af Vestjylland

Smag på det bedste fra vest. Mangler du idéer til madlavningen? Savner du inspiration til, hvordan du kan gøre brug af det bedste fra naturen i dit køkken? I Vestjylland skal det gerne smage af noget, så vi har samlet de bedste opskrifter med hvad vestjyderne har at byde på.

Skrevet d. 24. juni 2020 af
helseboost.dk - smag af Vestjylland 24-06
Du har allerede afgivet din bedømmelse.
Smag af Vestjylland
5 (100%) 2 stemmer

I Vestjylland elsker de at kræse om maden. Det må gerne smage af noget. Om det er fisk eller grøntsager, stjerneskud eller pandekager, så skulle der gerne være noget for enhver smag. Hos os har vi samlet de bedste vestjyske opskrifter med lokale råvarer, så du helt enkelt kan tage Vestjylland med ind i dit køkken.

Pift stjerneskuddet op

Stjerneskuddet er en klassiker på hele Danmarks frokostbord. Men i Vestjylland har de med inspiration fra den vindblæste natur, fundet nogle elegante måder at pifte den op på. Hvis du synes en rødspætte er lidt for kedelig til dig, så kan du jo prøve en søtunge i stedet for?

Ligesom med rødtungen er kødet lidt mere magert og hvidt og smager bliver beskrevet som smørsød. Helt perfekt til et stjerneskud. Du kan også lave din egen remoulade til helt fra bunden. Tjek opskriften ud, så længe du har æg, sennep og eddike, kan du krydre den på din helt egen facon.

Opskrifter for enhver smag

Hvis du ikke er så meget til fisk, så specialiserer de sig også i både tatar og nyretapper. En nyretapper er noget af det bedste udskæringer fra oksen, man kan tænke sig. På trods af navnet har det intet med nyrer at gøre, men er derimod en delikatesse. I Vestjylland har de gjort den til deres helt egen med selleri og hvidløgssmør.

Hvis du er mere til desserter, så er der også et rigt udvalg af pandekageopskrifter. I Ringkøbing laver de deres helt egne pandekager på æblegranulat. Helt perfekt til den søde tand. I Vestjylland har de sat deres helt eget syrlige aftryk på den. Har du overvejet havtorn? Den syrlige smag fra heden passer fremragende til en karamelsovs. Følg opskriften, og du kan slutte af med at sætte ild til dine pandekager, helt bogstaveligt.