Sådan undgår du radioaktive gasser i dit hjem

Radon er en radioaktiv gas, som findes naturligt i undergrunden, men som kan indebære en stor sundhedsrisiko for mennesker. Radon kan sive op fra undergrunden og ind i dit hjem, hvilket øger risikoen for lungekræft for hjemmets beboere. Radon kan ikke ses, lugtes eller smages, så det er svært umiddelbart at opdage, men heldigvis er der i de fleste tilfælde meget, man selv kan gøre for at nedbringe radonniveauet i sin bolig.

Sponsoreret indhold
Hus der ligger på landet

Radonmåling

Der findes en lang række virksomheder, som specialiserer sig i at foretage målinger af radonindholdet i boliger. Fra en af disse virksomheder kan du nemt bestille en eller flere radonmålere, som du skal placere rundt omkring i dit hjem, gerne i de rum hvor du opholder dig mest. Har du en kælder, kan det også være en god idé at placere en radonmåler der, da det ofte er her, radonet viser sig først. Efter 2-3 måneder skal du indsende målerne til virksomheden igen, og de foretager analyser på målingerne og sender resultaterne retur.

Radonsikring

Hvis radonniveauet er for højt i dit hjem, kan de radonspecialiserede virksomheden hjælpe dig med, hvad dit næste skridt bør være, så du og din familie kan undgå det skadelige stof. Det kan eksempelvis være gennem radonsug, tætning af revner eller opfyldning af kælder.

Er du generelt interesseret i sikring af dit hjem, kan en tilstandsrapport være med til at finde mange andre problemer i din bolig, og derfor kan det være en god idé at bestille en tilstandsrapport, også selvom du ikke går med planer om at sælge dit hus.