Sådan kan du komme i form og bevare motivationen

Kunne du tænke dig at komme i form? Vi ved alle sammen, at det er sundt at dyrke motion og få pulsen op, både for vores mentale sundhed, men i særdeleshed også for vores fysiske sundhed.

Sponsoreret indhold

Desværre er der dog mange af os, der hurtigt mister motivationen igen, og vi tager os selv i at ligge på sofaen og se film i stedet for at løbe en tur i det fri eller tage en tur forbi det lokale fitnesscenter.

Derfor kan du her i denne artikel læse om, hvordan du kan komme i gang med at dyrke motion, og hvordan du ikke mindst kan holde motivationen, så det kan blive en integreret del af din livsstil.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du har besluttet dig for, at du godt kunne tænke dig at komme i gang med at dyrke motion (eller dyrke mere motion end du allerede gør), så er du allerede kommet rigtigt langt. Det er lysten, der skal drive værket, og derfor er det vigtigt, at du bevarer denne lyst igennem din nye, sunde livsstil.

At dyrke motion skal ikke ses som en sur pligt, der bare skal overstås. Du kan med stor fordel se det som kvalitetstid, hvor du gør noget godt for dig selv, og det vil både give dig mere energi og overskud til at komme igennem resten af dagen.

For at du kan bevare lysten og forblive motiveret, så er det vigtigt, at du vælger en motionsform, som du synes er sjov. Rigtig mange vælger at begynde at løbe, fordi det er noget, som de fleste ved er sundt, og det er samtidig noget, som mange gør. Det er bare langt fra sikkert, at det er en motionsform, der interesserer dig, og hvis ikke, så vil det være rigtigt svært for dig at bevare motionen på længere sigt.

Vælg mellem mange forskellige sportsgrene

Der findes utrolig mange forskellige sportsgrene, og der er ikke nogen, der er rigtig eller forkert at vælge. De forskellige sportsgrene træner dog nogle forskellige muskelgrupper, hvilket du bør tage højde for, hvis du for eksempel har en skade, eller hvis du for eksempel har et dårligt knæ, der skal trænes op.

Nedenfor kan du finde inspiration til nogle af de sportsgrene, som du kan dyrke, men der findes også mange andre, som kan være mindst lige så gode for dig:

  • Fodbold
  • Håndbold
  • Cykling
  • Løb
  • Tennis
  • Badminton
  • Styrketræning
  • Svømning

Derudover har det også en betydning for din motivation, om sporten er individuel, eller om der er tale om en holdsport. Nogle bliver motiverede af at dyrke sport med andre, mens andre foretrækker at dyrke motion alene.