Sådan får du en god nats søvn

Flere og flere mennesker plages af søvnbesvær. Søvn er fundamentet for den næste dag. Søvn er byggestenen for et sundt sind. Søvn er helende og nødvendig. Derfor er det så udfordrende, når man nat efter nat ligger vågen i sin seng ude af stand til at falde i søvn.

Sponsoreret indhold
BB259.24 helseboost.dk

Sengen er afgørende

Hvilken seng man har er faktisk mere afgørende for ens nattesøvn, end hvad man måske går og tror. Der er mange faktorer, der spiller ind, når man køber en ny seng. Et kriterium for mange er, at sengen er dekorativ og passer godt ind i stilen på soveværelset. Prisen er også en stor faktor, men den mest afgørende faktor burde til syvende og sidst være, om sengen gør noget godt for din krop. Man bruger trods alt en stor del af sit liv i sin seng.

Der findes mange forskellige typer af senge. Kontinentalsengen er en af de klassiske modeller, som mange tyr til. Kontinentalsengen er opbygget af tre lag: allerøverst er der en topmadras. Den ligger ovenpå en springmadras, og nederst er der en boxmadras. Disse tre lag af forskellige teksturer af madrasser bidrager til en rigtig god og solid seng, der er komfortabel at ligge i, eftersom de tre lag støtter din krop i deres samarbejde.  Læs meget mere om senge her.

Rolige aftenaktiviteter

En af grundene til, at man ser en stigning i mængden af mennesker, der har svært ved at falde i søvn om aftenen er, at flere og flere mennesker lever en stor del af deres liv bag en skærm. Sociale medier, arbejde, mails, sms’er, nyheder, venner – alle ting foregår efterhånden på telefonen og computeren.

Derfor er det kun naturligt, at så mange mennesker stort set hele tiden har sin telefon limet til hånden. Men et par timer inden man går i seng, er det en god idé at lægge alt elektronik fra sig og fjerne blikket fra skærmen, så hjernen kan få ro og indstille sig på, at den skal skrue ned for tempoet og snart sove.

En måde at gøre dette på er at finde en god bog frem i stedet og læse lidt. Det kan også være afslappende at tegne, enten landskaber, abstrakt, croquis eller bare sidde og lave lidt kruseduller. Det er rigtig godt for hjernen, hvis man gør det til en fast rutine, at man lægger skærmene væk cirka to timer inden sengetid.