Pas på huden – væg parfumeri

Sponsoreret indhold

Huden kan være meget sart og det er afgørende at man passer på den. Sarthed er individuelt, altså der kan ikke siges noget om hvad grænsen er for parfume hos den enkelte. Dog er det desværre et faktum at parfumeallergi bliver mere og mere udbredt, da kosmetik er en voksende milliardindustri. Høj efterspørgsel, øger udbuddet og det kan være svært at kontrollere de mange nye spillere på markedet og hvad der helt præcist kommes i deres produkter – og endnu vigtigere hvor meget af de enkelte ingredienser der kommes i.

Høj påvirkning af parfume kan også medføre eksem. En statistik viser at ca. 15% af alle børn og unge har atopisk eksem i lettere eller sværere grad. De mest typiske symptomer på eksem er: kløe, hævede røde områder, væskefylde blærer i huden og en meget tør hud. Til afhjælp af dette findes der hånd eksem creme. Ydermere har vi herunder listet 3 ting du bør være opmærksom på, hvis du gerne vil minimere risikoen for parfumeallergi eller eksem.

Vælg produkter uden parfume

Det første du bør gøre, er at vælge produkter der ikke indeholder parfume. Parfume kan give eksem, udslet og allergi, som desværre kan irritere én for livstid. Derfor er det ekstra vigtigt at være opmærksom på dette, og helt undgå produkter der indeholder parfume. Skal man dufte godt og anvender parfume, anbefales der altid at parfumen sprøjtes på tøjet og ikke direkte på huden.

Mere er ikke bedre

Vælg ikke mere med det argument, fordi du tror det er bedre for huden. Lidt men godt, og gå altid med kvaliteten over kvantitet. Du skal passe på din hud og krop, og det handler altså ikke om at fylde så meget på som overhovedet muligt, for at opnå det ønskede resultat. Oftest er den rigtige løsning at vælge mindre – også vil resultatet faktisk ofte også blive bedre.

Du kan altid rådføre dig med en ekspert på området via chatfunktioner, eller fysisk ekspedition i butikkerne.

Kend dit produkt

Mange har en præference for et produkt eller mærke, men sæt dig gerne ind i det og hvad det indeholder. Selvom der står at det er 100% naturligt, kan det stadigvæk godt medføre allergiske reaktioner. Allergi kan også opstå i naturen, derfor er det altså ikke et spørgsmål om det er kunstigt eller naturligt fremstillet.

Forstå dette når du skal vælge dit foretrukne produkt.