Osteopati kan hjælpe på sports- og overbelastningsskader

Lisbeth Hove Vestergaard er osteopat i Kolding. I dette gæsteindlæg kommer hun ind på hvordan osteopati kan hjælpe på sports- og overbelastningsskader - såsom skulder, albue, knæ, ryg, nakke m.m. Tak fordi du læser med. ☺️

pige med sorte shorts binder sine lyserrøde sko

Sådan hjælper osteopati på sports- og overbelastningsskader

Osteopatisk behandling kan være løsningen for dig, hvis du har pådraget dig en skade, som du er generet af i din hverdag. Skaden kan være opstået ved sportslig aktivitet, ved aktivitet i dit hjem og have eller på din arbejdsplads.

Sports- og overbelastningsskader resulterer typisk i nakke- og rygsmerter, smerter relateret til skulder, albue og hånd samt hofte, knæ og fod. De strukturer der ses en påvirkning af er knogler, bruskskiver, ledbånd, sener, muskler, nerver og blodkar.

Smerte kan opstå akut

Smerten kan opstå akut eller komme snigende. Ofte kender vi ikke den udløsende årsag til at vi får ondt. Smerten kan opstå på baggrund af en kompensation for et andet problem i kroppen eller en tidligere skade, som vi ikke har fået behandlet eller genoptrænet korrekt.

Et godt eksempel er, at du efter at have forstuvet din ankel kan opleve at du gentagne gange vrider rundt på den. Dette sker pga. en ubalance i strukturerne omring leddet og kan på sigt medføre en fejlstilling i foden med påvirkning af bækkenets stilling mm.

Hvis du har smerter i kroppen, som ikke går over af sig selv, kan det være relevant at kontakte en færdiguddannet osteopat.

Som osteopat er jeg uddannet til at udføre en sikker og grundig fysisk undersøgelse af din krop og vurdere, om der skal laves yderligere udredning som fx røntgen og scanning. Som osteopat er det min opgave at finde årsagen til din smerte og ofte findes årsagen et andet sted, end der hvor du har ondt.

Behandlingen skræddersyes til dine problemer

Den osteopatiske behandling skræddersyes til dine problemer, den er blid men effektiv og varetages udelukkende med hænderne som redskab. Ifm. behandlingen vil du desuden modtage råd og vejledning ift. den skade du har pådraget dig.

Hos Osteopatiklinikken i Kolding har vi specialiseret os i behandling af sports- og overbelatningsskader. Du kan læse mere på www.osteopatiklinikken.dk

Du kan finde en færdiguddannet osteopat på www.danskeosteopater.dk