Hvorfor er fisk sundt?

Der findes mange gode grunde til at spise mere fisk. Fisk indeholder en masse gode næringsstoffer til kroppen og dette ville vi kigge nærmere på i denne artikel.

Sponsoreret indhold
fisk på bord

Fisk er sundt

Fisk er sundt om man vil det eller ej. Det er måske en anden form for kød end den røde bøf, men det er utrolig vigtigt for vores kost, da fisk indeholder mange sunde virkemidler og stoffer, som vores krop nyder rigtig godt af.

Fisken indeholder blandt andet fiskeolie, som rigtigt mange danskere hver dag spiser sammen med deres daglige dosis af vitaminpiller. Fisk indeholder også vitaminer som selen, jod og D-vitamin. Så ved at spise regelmæssig fisk, så opfylder man faktisk det meste af det vitaminbehov, som kroppen har brug for. Derfor vil det nogle gange have den positive gevinst, at du kan spare vitaminpillerne væk ved at få fisk som hovedret et minimum en gang om ugen.

Så meget fisk bør du spise

Det anbefales at man spiser ca. 400 gram fisk hver uge. Det kan være både som pålæg eller aftensmad, udover det kan en fisk sagtens holde sig i længere tid hvis du vælger at købe fersk fisk til køleskabet. Fisk er lige så godt når det har været frosset ned et stykke tid, som hvis du har købt det helt frisk. Al opbevaring af fisk bør være på køl og fisk bør aldrig spises, hvis det har lagt åbent på køkkenbordet et par timer.

At spise forskellige slags fisk er virkelig godt for koppen, da de forskellige fisk besidder forskellige egenskaber og indhold, som er godt for din krop, grundet de forskellige næringsstoffer.

Hvis du spiser fisk mens du er gravid, så kan vitaminstoffet selen mindske risikoen for hjertekarsygdomme samt andet ubehag. Risikoen for at det nyfødte barn får astma kan mindskes helt op til 30%, hvis der spises fisk regelmæssigt. Det er dog også utroligt vigtigt at holde øje med hvilken slags fisk man spiser, da nogle fisk kan indeholde for højt indhold af f.eks. kviksølv.

Så fisken er sund. Det er dog vigtigt altid at spise varieret og ikke kun leve på fisken. Varieret kost er uden tvivl det vigtigste. Derfor kan en fisk på bordet en gang i mellem være både utroligt lækkert samt utrolig sundt.

Laks