Hvad er plastfyldning?

Har du undret dig over, hvad plastfyldning egentlig er? Måske har du hørt flere snakke om plastfyldning i forbindelse med deres tandlægebesøg, og altid tænkt på hvad det er. Plastfyldning er en ganske normal type af materiale, som tandlæger bruger til at udfylde huller i tænderne med eller til efterbehandling, hvis du har fået lavet en rodbehandling. Læs mere i denne artikel om hvad plastfyldning er, og hvilke fordele der er ved netop dette materiale.

Sponsoreret indhold
helseboost.dk - oris.dk

Hvad er plastfyldning?

Selvet materialet er lavet på plast, og det er fremstillet i så høj en styrke, så du kan sagtens spise og tygge med plastfyldning i dine tænder. Hvis du har knækket din fortand, så bruger man også plastfyldning. Man bruger også plastfyldning, hvis der er en stor mellemrum mellem dine fortænder. Din tandlæge vil kunne matche farven på din fortand, så det ikke kommer til at se anderledes eller mærkeligt ud, hvis du har knækket noget af din fortand af. Plastfyldning er langt bedre end andre materialer, fordi det ikke går ind og skader dine ellers sunde tænder. Førhen brugte man materialer, der kunne have stort indhold af kviksølv (også kaldt plomber), hvor nu bruger man plastfyldning i stedet for. Hvis du er nysgerrig på at høre mere om plastfyldning, så tag en snak med din tandlæge.

Plastfyldning holdbarhed

Plastfyldning har en lang holdbarhed, så du skal ikke bekymre dig om, at det skal udskiftes på et tidspunkt. Du kan eventuelt få skiftet dine gamle sølvfyldninger ud med plastfyldning i stedet for, hvis du har et ønske om det. Plastfyldning har nemlig en god evne til at lime sig fast, hvorfor det er så populært blandt tandlæger at bruge. Hvis du vil være sikker på, at din plastfyldning opnår sin fulde effekt, så skal du vente med at spise og drikke efter du har fået plastfyldning lavet i din mund. Det skal gerne have lov til at sætte sig ordentligt, før du begynder at spise.

Plastfyldning pris

Prisen på plastfyldning kan variere fra tandlæge til tandlæge. Det er uden tvivl ikke en billig fornøjelse, men du kan finde tandlæger, hvor prisen måske er lavere end hos andre. Det kommer også an på omfanget af den plastfyldning, du skal have lavet. Hvis du skal have plastfyldning fortand kan det måske være billigere, end hvis du skal have lavet plastfyldning efter en rodbehandling. Du kan eventuelt søge på Google hvad det kan koste dig. Du kan eventuelt skrive ”priser plastfyldning”, og se hvad der kommer frem i Googles søgefelt.