Får du nok proteiner gennem din kost?

Mineraler og vitaminer er nødvendige for vores overlevelse. Får vi eksempelvis ikke den mængde proteiner vi skal have, kan det have negative konsekvenser for vores helbred.

Sponsoreret indhold

Men hvordan kan du supplere din kost med mere protein uden at skulle spise større eller flere måltider?

Tegn på proteinmangel

Får du ikke nok protein i din dagligdag, så kan det bl.a. ses på både koncentrationsevne og immunforsvar. Et tegn på proteinmangel kunne for eksempel være at du oftere bliver syg eller utilpas, fordi dit immunforsvar ikke er på toppen.

Et andet tegn kunne være flere led- og muskelsmerter, som kan komme selvom du ikke har dyrket motion.

Mangler du protein i din organisme kan du have sværere ved at koncentrere dig samt opleve problemer med helingsprocessen i forbindelse med en skade. Protein er vigtigt for ny cellevækst, så mangler du dette element kan det gøre helingen meget langsommere.

Boost dit proteinindtag

Har du problemer med at få den rigtige mængde protein, og synes du det er en smule besværligt at huske de rigtige, proteinholdige ingredienser i din madlavning, så kan kollagen proteinet være et godt hjælpemiddel.

Med kollagen Atpro 200 fra Toft Care, kan man få et kosttilskud der er helt smagsløst og kan tilsættes i både varme og kolde retter og drikkevarer. Du behøver derfor ikke at gå på kompromis med de retter du elsker at lave og spise, du kan nemlig tilføje kollagenet uden at det påvirker retten.

Proteinholdige råvarer; husk spinaten

Som de fleste nok ved, så er især kød og mælkeprodukter fyldt med proteiner, men er man vegetar eller veganer, så skal man finde proteiner andetsteds.

Dette er dog ikke et problem, da der findes et højt proteinindhold i mange grøntsager og nødder.

Kan du godt lide sammenkogte retter, så er det en fordel at tilføje linser. Linser har nemlig et højt proteinindhold, og kan derfor være tiltrængte i maden. Også spinat er en proteinholdig spise, og kan med fordel tilføjes både i friske salater og tilberedte måltider.

Også nødder og frø kan være gode ingredienser til den proteinholdige kost. Dem behøver du ikke engang at integrere i madlavningen, du kan faktisk bare spise dem som snacks eller som et mellemmåltid.