Er vindruer sunde?

Smagen af varmere himmelstrøg - den følelse får jeg, når jeg snacker på en vindrue. Men er de egentlig sunde, eller bør jeg holde lidt igen. Læs med.

røde og grønne vindruer

Vindruen

Vindruen er en vinstok-frugt, som er den perfekte friske snack at bruge til alle former for mad. Den kan bruges til rosiner og vin og er rigtig god i sig selv – men hvad er egentlig så godt ved vindruen og er den virkelig god at spise?

Hvad er der i vindruer?

Vindruer har et af de største indhold af vitaminer og mineraler sammenlignet med andre druer. Vindruerne er fyldt med C-vitamin, jern, calcium, kalium med mere. Dette gør vindruen til en rigtig vitamin-bombe, som du let kan have med dig på farten. Vindruen er også blevet kaldt for en mirakelmedicin, fordi den holder dig sund og rask. Calcium holder dine knogler stærke, mens jern styrker kroppens immunforsvar.

Vindruer hjælper på slidgigt, hjertet, holder leveren optimal og sund, styrker immunforsvaret og sørger for at du ikke får forstoppelse. Derfor er det rigtig godt at spise vindruer.

Når man spiser vindruer, kan man få god mæthedsfornemmelse uden at indtage mange kalorier.

100 gram vindruer indeholder omkring 66 kalorier så det kan derfor være godt at have med på farten.

Læs også: Er rosiner sunde? 

Vindruer i mad

Når man bruger vindruer til at lave rosiner, bliver indholdet af kalorier koncentreret og der vil derfor være mange flere kalorier i rosiner. Rosiner er en lækker snack som har en anden smag med en masse lækre vitaminer og mineraler ligesom vindruer selv.

Vin kan også laves af vindruer og det er en delikatesse som er en utrolig varieret og delikat drik. Vin laves gennem høstede druer som man kværner og lader ”gære” over lange perioder. Man kan godt producere vin selv, men det kræver meget erfaring fordi man skal være sikker på at udnytte alkoholen rigtigt.

Vindruer kan bruges som snack til meget. Det er specielt populært med ost og andre mælkeholdige retter. 

Læs også: Er vin sundt?