Er kikærter sunde?

Kikærter kan anvendes i mange forskellige madretter. Kikærten er rig på protein, hvilket også er grunden til den ofte indgår i veganske retter. Jeg har i dette indlæg fokus på kikærten. Tak fordi du læser med.

kikærter

Hvad er kikærter?

Kikærter er en lille ært som minder om meget om de normale ærter, som man køber i supermarkedet. Forskellen er at kikærter normalt er lysebrune og anderledes i formen, hvor normale ærter som regel er grønne og bløde. Kikærter har omkring den samme smag som normale ærter, men er lidt mere nøddeagtige.

Konsistensen er fast og typisk hårdere end normale ærter – og netop fordi den er hårdere, har den også en anden konsistens ved kogning end ærter har. 

Inspiration: Opskrift på kikærte salat – læs den her

Sunde kikærter?

Kikærters sunde smag er rigtig god at bruge i mange opskrifter og den er lækker at spise ved siden af andre retter. Ud over at de er gode at bruge i opskrifter er de også rigtig sunde.

Kikærter har et lavt kolesteroltal, hvilket betyder at der findes flere opløselige fibre i ærterne. Ved at spise mad med et lavere kolesteroltal mindsker man risikoen for hjerteproblemer.

Kikærter forebygger diabetes, fordi der er et optimalt indhold af kolesterol. Ydermere har de også et højt indhold af fibre og generelt gode for kroppen.

Kikærter har også et højt indhold af protein og fuldkorn og de er derfor rigtig sunde, mængden af protein kan sammenlignes med kød eller mejeriprodukter.

Sidst men ikke mindst så smager kikærter utroligt godt og det er derfor rigtig godt at spise.

Kikærter i madokologiske sunde kikaerter

Kikærter er på grund af det høje indhold af protein og fibre rigtig god at bruge i salater og andre retter. Den passer rigtig godt sammen med andet grønt er og super gode i supper, retter med kød og kartofler og til retter som mangler noget mere smag. Desuden kan kikærten også helt erstatte kød, hvis man er veganer eller lignende. 

Kikærter kan bruges i næsten alle mulige kombinationer af retter og fordi de er så sunde, er der ingen grund til at spare på dem. Også er kikærten helt fantastisk til en gang hjemmelavet humus.