Din kanins velvære afhænger af dens bur

De flest, der har kaniner, har dem i et bur. Det kan man selvfølgelig også fint have, hvis man foretrækker dette. Her er det dog vigtigt at understrege, at kanins bur har direkte indflydelse på dens velvære.

Sponsoreret indhold

Af denne årsag er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at vælge et kaninbur til din kanin, som den føler sig veltilpas i. Det er særligt gældende, hvis du har i sinde at skulle have mere end én kanin i buret.

Står du over for at skulle vælge et bur til din kanin, er der selvfølgelig mange faktorer, der har betydning. Derfor er du også nødt til at indstille dig på, at du skal vælge med omhu.

Størrelsen er en af de vigtigste faktorer

Kaniner har selvfølgelig brug for plads til at boltre sig på. Derfor er det også vigtigt, at du køber et kaninbur, der har plads nok til dette.

Er der ikke plads til, at din kanin kan bevæge sig rundt i buret, vil den hurtigt føle sig for indelukket. Det er naturligvis ikke ligefrem noget, der har positiv indvirkning på dens velvære, hvorfor det er vigtigt at undgå.

Kaninbure findes i mange størrelser, men desværre er det ikke dem alle, der er lige store. Derfor skal du selvfølgelig sørge for at frasortere de bure, som du ikke mener har plads nok til din kanin eller dine kaniner.

I og med, at du har rigtig mange muligheder at vælge mellem, skal du ikke bekymre dig for, hvorvidt du kan finde et passende kaninbur. Det er selvfølgelig fordelen ved, at udvalget er så stort.

Din kanin bør ikke være i buret hele dagen

På trods af, at din kanin har et fint bur, bør den ikke være i buret hele dagen. Kaniner er nemlig meget aktive og energiske dyr, hvorfor de har brug for at få brændt noget af deres store energilager af i løbet af dagen.

Af denne årsag bør du selvfølgelig ikke tøve med at have den med ude i haven, hvis blot du har et sted, hvor den kan løbe rundt i en indhegning.

Ligeledes skal du heller ikke tøve med at lade den løbe lidt rundt i huset. Det er sundt for den, at den får lov til at bevæge sig lidt, og den bliver desuden også gladere og mere veltilpas, hvis den får lov til at løbe frit – uanset om det er inde eller ude.