7 gode råd til bedre søvn

Langt de fleste danskere er godt klar over, at det er vigtigt, at man får sin nattesøvn. De fleste er også godt klar over, at det ikke er nok, at man sover et bestemt antal timer. Det er også nødvendigt, at man får søvn af en vis kvalitet.

Sponsoreret indhold

Føler du ikke, at du sover godt om natten, er det derfor vigtigt, at du gør noget ved det. Det er der flere måder at gøre på, hvorfor det ikke er muligt at pege på én konkret ting, du kan gøre, hvis du ønsker at forbedre din nattesøvn.

1. Få motion 30 minutter i løbet af dagen

Det er vigtigt, at du sørger for at få din motion i løbet af dagen. Forsøg gerne at være aktiv i min. 30 minutter hver dag, men ikke i de sidste timer inden sengetid. Løber du f.eks. en tur inden sengetid, vil det blot have den modsatte effekt.

2. Undgå alkohol inden sengetid

Der er rigtig mange danskere, der godt kan lide at nyde et glas vin eller en øl i løbet af aftenen. Hvis man har svært ved at sove optimalt, kan det dog være en god idé at droppe dette. Alkohol kan nemlig have indflydelse på, hvor godt du sover.

3. Læs i en bog

Én ting, der kan gøre det lettere for dig at falde i søvn, er at læse i en bog inden sengetid. Det medfører nemlig, at du skal bruge din koncentrationsevne på en sund måde. Samtidig sikrer det også, at du ikke stirrer ind i en skærm, der udsender blåt lys.

4. Skift sengen ud

Til trods for, at det ikke altid er sengen, der er i skyld i, at du sover dårligt, er det ofte tilfældet. Derfor kan det være en god idé at finde sig en ny seng. Ønsker du at gøre dette, så kan du med fordel kigge forbi https://www.bedrenaetter.dk.

5. Undgå kaffe og koffein om aftenen

Når du skal sove, hjælper det ikke, at du har indtaget koffein. Til trods for, at du måske godt kan lide en kop kaffe e.l. efter aftensmad, er det en god idé at droppe dette. Det kan nemlig vise sig at få indflydelse på din søvnkvalitet, om end det ikke kan garanteres, at det er tilfældet.

6. Stå op om morgenen på samme tid

En rutine kan hjælpe dig med at sove bedre, da din krops indre ur dermed er indstillet til, hvornår du går i seng, og hvornår du står op. Det er især noget, du bør implementere, hvis du har en tendens til at gå i seng og stå op på vidt forskellige tidspunkter.

7. Hav det køligt i soveværelset

Rigtig mange skruer for meget op for varmen i deres soveværelse. Det er en fejl, da man sover bedst i et soveværelse, der er en kende køligt. Får man det for varmt i løbet af natten, vil man nemlig blive urolig. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at undgå dette.