6 tips til at undgå tømmermænd

Vi har allesammen prøvet at vågne op til modbydelige tømmermænd - ved hjælp af disse 6 simple tips kan du enten mindske eller helt fjerne denne dårlige oplevelse.

pige har tømmermænd

1. Aldrig på tom mave

Hvis du drikker på tom mave, absorberer kroppen alkoholen hurtigere. Så spis gerne et solidt måltid med grove kulhydrater og sundt fedt, før den første drink.

2. Husk vandet

Et par store glas vand sammen med drinksene kan minimere hovedpinen dagen efter og være med til, at kroppen kommer hurtigere på toppen igen. Mange af de slemme tømmermænd skyldes dehydrering.

3. vælg det rigtige

Mørke drikke som rødvin, rom, cognac og whisky indeholder flere congeners, et stof der giver tømmermænd. Drik i stedet det lyse som f.eks. hvidvin, vodka, gin eller øl.

4. Spis morgenmad

Blodsukkeret påvirkes voldsomt af alkohol, derfor er det en god ide at spise tidlig morgenmad dagen derpå og gerne et måltid med kulhydrater og protein. Pssssst æg med bacon er en vinder hver gang!

5. Sleep it off

Søvn og tid er det bedste mod tømmermænd og virker hver bare hver gang!

6. Prøv med kosttilskud

Et tilskud af Magnesium, B-vitaminer, C-vitamin, zink og selen skulle have en gavnlig effekt, både på kroppens forsvar og leverens nedbrydning af alkohol.

Ekstra: Hjælper ingen af disse, prøv da at gå en tur i frisk luft og tag et varmt bad.