4 tips til at forberede dig på pollensæsonen

Fuglene er endelig begyndt at synge undenfor, og man kan langsomt fornemme det grønne stikke op af skovbrynet. Det er blevet tid til forår. Det er blevet tid til pollen. Hvis dette er et tidspunkt på året, som du har frygtet, så er du langt fra alene. Det vurderes at over en million danskere lider af høfeber, mens 30% af dem også døjer med Astma. Så hvordan kan du forberede dig allerbedst på den nye sæson?

Sponsoreret indhold
Pollensæson

Prøv en alternativ behandler

Det er ikke os alle, der tror på alternative behandlinger, men hvis du lider af høfeber, så er du nok efterhånden villig til at prøve det meste for at slippe for symptomer. Heldigvis har flere alternative behandlinger haft succes – især med astma og allergi. Prøv f.eks. zoneterapi til at nedbringe symptomerne i denne sæson. Andre behandlingsformer at nævne kan være akupunktur og blomstermedicin.

Forebyggende kosttilskud

Hvis du er lidt mere åben for at have medicin i hjemmet, så er der mange former for kosttilskud, som du kan give kroppen for at forberede din på pollensæsonen. Der findes tilskud lavet specielt til allergikere, men mange har også succes med at tage mælkesyre, i de måneder, hvor allergien er værst. Hvis du har brug for stærkere medicin, kan læges udskrive en recept på forebyggende næsespray og piller, så du kan klare sæsonen.

Planter i hjemmet

Det lyder måske mærkeligt at proppe dit hjem til med en masse planter, hvis du lider af græs-, birk- og bynkeallergi, men faktisk kan planterne hjælpe dig. Mange allergikere har brug for et meget fugtigt og sundt indeklima for at undgå eksem. Dette opnås nemmest ved god udluftning samt planter. Sørg dog for at finde nogle planter, som du ved, at du ikke vil reagere på – og husk, at det ikke gælder for skårne blomster og buketter!

Husk dine krydsallergier

Det er mange ting, som er irriterende ved at være pollenallergiker herunder krydsallergierne. Måske har du ikke lagt mærke til, at du har nogen endnu, men disse allergier kan altså frembringe symptomer eller forværre eksisterende. Det handler især for mange om nødder, æbler, pærer og en del andre grøntsager og frugte. Dog er mange heldige, at de kun oplever reaktioner ved madvarer, når deres anden allergi påvirkes – altså i pollensæsonen. Nogle gange kan det også hjælpe en del at skrælle frugterne eller tilberede grøntsagerne. Men hvis du pludselig slår ud på huden, så kan du med fordel undersøge, om du spiser noget, du ikke kan tåle.