Vingaver (rødvin) – Hjælp til at vælge den rette

Vin kan bruges til mange forskellige slags anledninger – det er næsten kun fantasien som sætter grænser. Jeg har i dag valgt to fantastiske rødvine, fra to fantastiske distrikter, fordelt på to dejlige lande. Læs med. ?

Barolo vinmark

Vin er historie, smag, oplevelse og meget mere. Det er svært at gøre sig klog på vin, selvom det er et område, hvor mange reelt set mener de ved meget, men der ligger mere under toppen af isbjerget.

På HELSEBOOST kan du læse disse indlæg omkring vin:

Er vin sundt?
Vinlandet Italien – hvorfor elsker vi det?

I dette indlæg har jeg valgt at anbefale to rødvine – både som gaveidé eller blot til egen fornøjelse.

Vingaver (rødvin) der imponerer

Det kan være svært at vælge den helt rette vingave. Af egen interesse, netværk og mit virke på HELSEBOOST.dk vil jeg dele min interesse, passion og to udvalgte rødvine jeg mener der både kan gå an som gave, men i høj grad også til eget forbrug. Og bedst af alt – begge vine jeg har taget med i dag, kan købes til omkring 200 kr. flasken.

Jeg har valgt at tage fat i to distrikter jeg er svært begejstret for, når vi taler rødvin – nemlig Rioja (Spanien) og Barolo (Italien).

Rioja

Rioja distriktet var nogle af de første spanske vine man så på de danske hylder. Typisk – 4 for 100 kr. eller lignende, men frygt ikke, Rioja er også kendt for deres høje kvalitet. Ydermere har du måske stødt på begreberne Reserva og Gran Reserva, som vi kender fra Rioja vinene.


Muga Reserva - Spanien
Muga Reserva – Spanien

… Og det er netop en Reserva flaske som jeg vil fremhæve fra Rioja distriktet – nemlig Muga Reserva. Muga Reserva er naturligvis spansk og fra vinområdet Rioja. Huset hvor Muga Reserva kommer fra, blev stiftet helt tilbage i 1932, hvilket giver dem en solid mængde erfaring i bagagen. Smagen er ret unik, som kommer til udtryk i selve produktionen. Her lagres Muga Reservaen i mindst 24 måneder, som i høj grad er med til at danne et næsten perfekt resultat.

Jeg mener at man får ualmindelig god vin for pengene ved at vælge en Muga Reserva. For under 200 kr. kan du få lov at prøve flasken selv.

Barolo

Det næste distrikt og den næste vin jeg kort vil beskrive, kommer fra Barolo distriktet. Nogle kalder også dette område for vinenes konge. Inden for Barolo vine, kan man virkelig finde hvad der svarer til guld, blot inden for vin. En rigtig god Barolo kan gemmes helt op til 50 år – ganske imponerende!

Den typiske proces for en Barolo vin er, at den som ung er meget lukket og præget af barske tanniner. Efter nogle år, åbnes den op og farven ændrer sig og duften bliver mere kompleks.


Barolo Docg - Italien
Barolo Docg – Italien

Barolo vinen jeg har valgt at fremhæve, er en Boschetti Riserva fra 2012. Personligt – en helt igennem fantastisk vin. Den smager elegant, og har en dejlig kraftig eftersmag – eftersmagen får virkelig lov at leve.