Hvad hedder verdens stærkeste chili?

Hvad hedder verdens stærkeste chili? Du har måske se Bubber spise en Carolina Reaper chili - dette klip har vi også nederst i indlægget her.

verdens stærkeste chili

Verdens stærkeste chili

Verdens stærkeste chili er en særdeles eftertragtet titel, og der bliver investeret mange penge i at skabe den ultimative chili, som vælter alle de andre af pinden.

En chili kan modificeres gennem fremavl, og her søger man at skabe en ekstremt stærk chili ved at blande forskellige sorter med hinanden. Af netop denne grund bliver der hele tiden skabt nye og stærkere chilifrugter, som skiftevis er indehaver af titlen som verdens stærkeste. Siden 2013 har den berygtede Carolina Reaper siddet på den officielle verdensrekord – men der er allerede to nye potentielle chilier, der kan overtage rekorden indenfor få år!

Chiliernes styrke måles efter den berømte Scoville-skala

Verdensrekorden indehaves, som nævnt, af den berygtede Carolina Reaper, der måler hele 2.200.000 på Scoville-skalaen. Scoville-skalaen benyttes til at beregne, hvor stærke chilier er ud fra deres koncentration af Capsaicin, som er et naturligt, kemisk stof, der giver chilierne deres styrke.

De stærkeste chilier måler mere end 2 mio. på skalaen, hvor en normal jalapeños kun måler omkring 2.500 – 10.000. Med andre ord er verdens stærkeste chili ca. 200 gange stærkere end en normal jalapeños – det er altså en seriøs gang chili, der sidder på toppen af verdensranglisten! Hvis man skal prøve kræfter med stærke chilier, er det måske en god idé at have lidt forskellige styrker at vælge imellem og så starte med de “mildeste”.

verdens staerkeste chili klaus pakke

Nye varianter kan fravriste Carolina Reaper titlen

Allerede nu opdages der nye sorter af chili, som er målt til at være stærkere end Carolina Reapers 2.200.000 SHU, men disse er ikke officielle verdensrekorder, da de ikke er målt af Guinness Rekordbog endnu.

Af disse kan nævnes den uhyggeligt stærke Dragon Breath, der rammer hele 2.480.000 SHU på skalaen, og den voldsommere PepperX der ser ud til at blive verdens stærkeste med hele 3.180.000 SHU. Hvorvidt du tør sætte tænderne i en af disse, når rekorderne bliver officielle, lader vi være helt op til dig – det bliver i hvert fald ikke en sjov oplevelse!

Nedenfor kan du se hvordan Bubber og Chili Klaus håndtere en Carolina Reaper!

Se også: Opskrift på spicy mango smoothie