Værd at vide om finansiering af træningsmaskiner- og udstyr

Sponsoreret indhold
home gym

Der er nogle ting, der bare er rare at have derhjemme. For nogle er det en hjemmebiograf, for andre er det en pool i haven, og for helt tredje er det et lille home gym eller træningscenter.

Er man en travl person, der ikke nødvendigvis har adgang til et træningscenter i nærheden, eller er man bare glad for at træne med maskiner og udstyr uden at skulle omgås en masse andre mennesker, er der ingen tvivl om, at et træningscenter derhjemme ville være en rigtig fornuftig løsning.

Men det er også vigtigt at huske på, at et træningscenter med en række forskellige træningsmaskiner- og udstyr hurtigt bliver dyrt. Derfor er der mange, der vælger at benytte sig af finansiering, når de skal investere i alt det nødvendige udstyr til deres projekt.

Typer af finansiering

Når man skal finansiere træningsudstyr – eller andre former for køb – er der en række forskellige finansieringstyper, man kan gøre brug af. Nogle af de mest populære typer af finansiering er:

  • Privatlån
  • Afbetaling
  • Kviklån

Ingen af disse typer af finansiering er nødvendigvis bedre end de andre, men der er forskel på, hvornår de er fornuftige. Når man skal købe udstyr til et helt træningscenter – også selvom det blot er et lille home gym, så er der tale om et så stort beløb, at det ofte vil være et privatlån, der giver bedst mening.

Med et privatlån får du som regel en fornuftig rente, og du har mulighed for at låne et ret højt beløb. Dette står lidt i kontrast til et kviklån, som ofte er tilegnet mindre køb og ofte også har højere renter.

Alternativt kan du vælge at shoppe på afbetaling. Dette er blot heller ikke den optimale løsning, når man skal købe flere træningsmaskiner, da det kan være svært at indgå afbetalingsaftaler hos flere forskellige leverandører. Derudover er afbetalingsaftaler sjældent så fleksible som et privatlån.

Når du skal investere i træningsudstyr til dit eget lille træningscenter, anbefaler vi derfor, at du overvejer et klassisk lån. Tag et privatlån her og få råd til alle de maskiner, som du skal bruge.

Hvad skal man være opmærksom på ved finansiering?

Når man skal finansiere sit træningsudstyr, kan man ofte komme til at vælge den første og bedste aftale, som man falder over. Men det er sjældent den klogeste beslutning, da lånemarkedet i den grad er et område, hvor man bør sondere terrænet, inden man tager en beslutning.

En fornuftig finansieringsbeslutning er derfor truffet på baggrund af en sammenligning af vigtige tal omkring finasieringsaftalen. Du bør derfor kigge på aftalens ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), dens gebyrer, udbyderens kundeservice, aftalens løbetid, muligheden for at tilbagebetale før aftalt tid og meget mere. En respekteret udbyder, som for eksempel Santander Consumer Bank, er som regel et fornuftigt sted at starte.

Sætter du lidt tid af til at undersøge ovenstående, inden du vælger din endelige finansieringsaftale ved køb af nyt træningsudstyr, kan du være sikker på, at du ikke får kolde fødder, når først du har skrevet under.

Lidt forarbejde er altid en fornuftig strategi, inden man tager store økonomiske beslutninger som for eksempel at låne penge.