Uren hud – Hvad gør jeg?

Har du problemer med din hud, så læs disse 6 tips - måske kan det hjælpe lige netop dig. Skønhed opstår indefra, og det er vigtigt at huske på! Vi håber at vores råd kan hjælpe dig videre. Rigtig god læselyst.

kvinde med hud problemer

Hvordan får jeg en pæn hud?

Når mange unge som voksne mennesker døjer med hudproblemer, er der en klar tendens i vores samfund til at forsøge at behandle problemet udefra med dyre cremer, ansigtbehandlinger og endeløse besøg hos en af de mange hudlæger. Hvilket sommetider kan gøre en lille forskel, men først og fremmest er det vigtigt at se på årsagen til hvorfor hudproblemerne er kommet og løse dem en gang for alle.

Der er mange tiltag man kan tage igennem kosten, der kan ændre hudens udseende dramatisk og meget hurtigt. Kombineret med indre pleje, hudpleje, afslapning og lange gåture i naturen er det en leg igen at få en smuk, ren og strålende hud!


Nem guide imod uren hud – smuk hud gennem din kost

Kosten er det essentielle i processen:

1. Undgå alle former for mælkeprodukter

2. Undgå sukker og minimer indtagelse af gluten-rige-produkter

3. Morgenmad – fokuser på en god økologisk protein kilde (æg, kød, bønner) med avokado, nødder eller bær, eller drik en grøn smoothie med protein pulver og grønsager, og gem kulhydraterne til om aftenen. (mange mennesker er insulin resistente om morgenen og lagrer derfor kulhydraterne som deller istedet for at forbrænde dem) Se mere her

4. Frokost – spis en stor grøn salat med f.eks. spinat, rucula, spidskål eller grønkål og bland med peberfrugt, agurk, tomat, avokado, nødder og en god økologisk olie dressing.

5. Aftensmad – spis gerne et mindre måltid med en god vegetarisk protein kilde som f.eks. tofu, tempe eller bønner og en gang imellem et godt økologisk stykke kød, helst kylling, kalkun eller fisk, sammen med en god portion grønsager og evt. nogle brune ris, quinoa eller glutenfri pasta.

6. Drik en masse rent og gerne filtreret vand, 1,5-2,5 liter (afhængig af din vægt og aktivitets niveau), gerne kombineret med grøn juice, urtete og smoothies.

Smuk hud med kosttilskud

Kosttilskud er tilskud i processen:

1. Start med et godt multi vitamin og mineral tilskud. Her får du dækket din krops basale behov for vitaminer og mineraler, der er svære at få nok af igennem kosten. Gode multivitamin tilskud kunne være Spektro, Omnimin Pure, Vitamin eller Multivitamin fra Pharma Nord

2. Fiskeolie, et godt anti inflammatorisk omega 3 tilskud er essentielt til hud problemer. Gode olier er Eye Q, Nordic Naturals Omega 3, Eskimo eller Bio-Marin Plus.

3. Zink-Selen fra Pharma Nord.

4. Hudpleje (mere hjælp udefra)

5.Tørbørstning, sauna og dampbad. Tørbørst gerne din hud dagligt inden bad morgen eller aften, køb en børste af naturhår og børst hele kroppen i cirkel bevægelser fra fødderne og op. Kombiner gerne med en ugentlig tur i sauna (infrarød sauna er endnu bedre) eller dampbad. Hvis det er i en svømmehal, kan man sagtens tage en længere svømmetur og få pulsen op, hvilket er meget gavnligt, men ophold i meget kloholdrigt vand er ikke gavnligt for huden (undlad evt. at tage hovedet under vandet)

6. Brug KUN rene, simple og økologiske pleje produker på din hud. Der findes mange skønne naturlige serier og man kan sagtens kombinere produkter fra forskellige serier. Det er meget forskelligt hvad der fungerer bedst for den enkelte person, det er en gode ide at prøve sig frem (spørg efter testere før du køber en hel serie) og tjek eventuel “The oil cleansing method” ud på nettet.

7. Tea Tree Oil er en æterisk olie der er meget anti bakteriel, kan bruges FORTYNDET (dvs. et par dråber, evt med din creme) på huden.Traumeel salve er en homøopatisk salve der er god til alle former for hudproblemer og virker fantastisk på bumser.

8. Undgå at bruge “normale” makeup produkter, der findes en hel masse lækker økologisk makeup på markedet. Blandt andet Dr. Hauschka, Benecos og Anne Marie Börlind.Så undgår du de kemikalier der tilstopper din hud yderligere udefra.

Ekstra tips til bekæmpning af uren hud

  • Dyrk yoga
  • Gå lange ture i skoven / grønne områder
  • Sov før kl. 22
  • Minimer stress og brug af elektronik
  • Grin, elsk og vær glad og taknemmelig for de ting du har i dit liv!