Ugens yogaøvelse – Kriger II

Malene K Pedersen er klar med ugens yogaøvelse. Vi er utrolig glade for at kunne dele en ny gennemført øvelse med Jer uge-efter-uge. Rigtig god læselyst og weekend når du kommer dertil.

trænet pige udføre yogaøvelsen Warrior / Krigeren

Ugens yogaøvelse fredag d. 08.02.2019

Engelsk: Warrior II
Nørdet term (sanskrit): Virabhadrasana (udtales: veer-ah-bah-DRAHS-anna)
Dansk: “Kriger II”

Og herfra glider du langsomt over i din kriger II

Det forreste ben er 90o vinkel i knæet. Knæet peger lige frem. Hele benet er aktiveret, god kontakt med hele foden i måtten. Det bagerste ben er strakt. Den bagerste fod er parallel med ydersiden af måtten. Ydersiden af den bagerste fod presses ned mod enden af måtten. Hele det bagerste ben er aktivt. Baller og lår er aktive. God støtte og spænding fra mave og ryg. Rygsøjlen er lang og lige. Brystet åbnes, skuldrene sænkes, armene løftes til vandret og holdes aktive, på en lige linie med det forreste og bagerste ben. Du kigger lige frem over den forreste arm, en usynlig snor på toppen af hovedet strækker nakken lang og lige.

Stillingen her er fantastisk til at styrke kroppen og til at finde og skabe et stærkt center/kore. Hold fokus på dit åndedræt og find roen i den dybe indånding og udånding og du vil mærke en fantastisk grounding i stillingen her. Du vil måske ligefrem kunne komme dybere ned i det forreste lår og slappe endnu mere af i skuldrene, med aktive arme.

FOKUS: God grounding i benene/aktive ben, baller og lår. Fødderne er solidt plantet i måtten. Skuldrene væk fra ørene. Hvis overkroppen søger fremover, så kan du bukke det bagerste knæ, så ryggen igen kan stå helt lodret.

BONUS INFO: Træn dine sanser og kropsbevidsthed! Orientér dig om armene er på en vandret lige linie. Luk øjnene og fokusér på den fysiske sansning af armenes placering. Med lukkede øjne sænker du armene. Med lukkede øjne løfter du armene igen, til du mærker den fysiske sansning af de vandrette lige arme igen. Du åbner øjnene og voila! Armene lander lige nøjagtig dér hvor de skal være. Aktive, strakte, på lige linie og vandrette.

Rigtig god fornøjelse med din indre og ydre kriger!

Malene Pedersen

Kh. Malene, din yogalærer