Sundhedsstyrelsens anbefalinger om mobiltelefoni

I en hverdag omgivet af teknologi - og meget af den også styret af netop teknologien, er det efterhånden svært at blive 100% teknologifri. Dog er der en række anbefalinger sundhedssyrelsen har opstillet ved mobiltelefoni, som du med fordel kan blive klogere på i dette indlæg. Tak fordi du vælger at læse med på HELSEBOOST.dk

Teknologi og sundhed

Teknologien fylder mere og mere, og der har været en række undersøgelser og debatter omkring hvorvidt strålerne fra blandt andet vores mobiltelefon skulle være skadelige for vores helbred. Sundhedsstyrelsen har også været ude at dele en række anbefalinger omkring brugen af vores mobiltelefon. Disse kommer vi omkring i dagens indlæg. 

Anbefalinger:

  • Når der tales i mobiltelefon, bør du altid anvende en håndfri funktion, og dermed undgå at have telefonen direkte mod øret. Det kan blandt andet være et headset, eller anvende højtalerfunktionen der findes i telefonen. Der siges, at hvis man anvender hovedtelefoner, er påvirkningen mellem 10 og 100 gange mindre, end hvis man derimod blot holder mobiltelefonen direkte mod øret.
  • Selvom det til tider bare kan være nemmere at ringe vedkommende op for at få et svar, kan det altså godt give god mening blot at svare mor eller kammeraten med en SMS eller over messenger-funktionen på Facebook.
  • Aldrig sov med mobiltelefonen tændt. Ikke nok med at det er et forstyrrende element, der påvirker din nattesøvn, udsender den stråler. Derfor anbefales der at man enten sætter den på flytilstand, eller helt slukker den. Du kan læse mere om dårlig søvn og søvnrytme i dette indlæg.
  • Undgå at telefonerer under dårlige sende/ modtagerforhold.
  • Sammenlign telefonens SAR-værdi, da en lavere værdi medfører lavere eksponering.