Sund kost i 2019 – Spar penge og tid

At spise sundt har nok altid været et fokuspunkt, men der er ingen tvivl om at vi i løbet af de senere år, har fået en del mere fokus på kosten samt motion. Internettet giver også rigelige muligheder for at indhente nyttige informationer omkring sund kost og dens egenskab på kroppen. Men hvad er egentlig sund kost? På trods af, at vi har så let tilgængelige informationer på internettet, kan det være svært at navigere i alle informationer (der samtidig konstant bliver opdateret med nye fund) og det er kun få sider, som har gjort det nemt og overskuelig for den almene person.

Sponsoreret indhold
Måltidskasse leveret til døren

Lad andre gøre forarbejdet

Vi er så heldige, at vi i dagens Danmark (på relativ billig vis endda) kan bestille sunde og lækre madvarer direkte til fordøren. Disse måltidskasser sørger for, at du får lige netop de færdigvarer som du behøver, til lige netop den ret du ønsker. Du slipper fuldstændig for at stå og sammenligne priser på dine dagligvarer nede i brugsen, eller sågar med andre butikker.

En måltidskasse gør madlavningsarbejdet super overskueligt, og sparer dig samtidig for en masse tid nede i brugsen. Det kan også være, at du ikke er alt for kreativ når du laver mad, hvorved du altså også finder inspiration i disse måltidskasser.

Hvad end dit mål med kosten er, så hjælper måltidskasserne dig med at nå målet. Det er nemlig utrolig nemt at bestille varerne online, hvorved du ikke bliver fristet nede i supermarkedet til at tage den pose lakrids eller vingummi med hjem. Du er altså i fuldkommen kontrol over dine beslutninger, for vi ved vidst alle sammen godt, at de dårlige beslutninger bliver truffet når vi handler sultne ind.

Kost og træning

Der hersker ingen tvivl om, at ønsker du at optimere resultaterne af din træning hvad end du styrketræner, løber eller cykler – ja, så skal du vide bare en smule om hvad du putter i munden. Faktisk er det netop på kosten, at det fleste fejler i deres træning.

Hvorfor bliver jeg ikke større? Hvorfor kan jeg ikke løbe længere? Hvorfor restituerer jeg langsomt?

Dette er blot enkelte spørgsmål som kunne være forklaret gennem kosten. Det er som nævnt ovenfor en større opgave for nybegyndere, der starter helt uden viden på området. Det vigtigste er dog, at man gør sin research og forsøger at gradvist optimere sin kost efter det ønskede mål.
Når først du har fundet ud af, at man kommer langt med de grøntsager og proteiner (kød), så er du på rette vej. Træner du intensivt og i længere tid bør du overveje at få lidt ekstra kulhydrater ind i form af pasta, kartofler osv. Alle informationerne er dog lige ved fingerspidserne – og ja, det er maden jo egentlig også efterhånden.

Kost og sindet

Det er måske det mindst omtalte område, hvor kosten har en effekt – mental præstation og kost er en essentiel del af hjernens funktion.

Hjernen er en muskel ligesom så mange andre på kroppen, og derfor kan man altså ikke fylde sig med junk og tro at den mentale præstation ikke er påvirket. Hjernen er i stand til at kommunikere på baggrund af bittesmå elektriske impulser og kemiske signal stoffer, som alt sammen dannes gennem næringen i den kost vi indtager. Og det er faktisk ikke kun vores præstation der forbedres med sund kost, men også sindstilstanden påvirkes. Specielt folk med psykiske komplikationer kan finde det meget brugbart at benytte kosten til at holde sig ovenpå.

Og derfor lyder ordsproget også: ’’du er hvad du spiser’’ – for det er du nemlig!