Shampoo til tør hovedbund – Hvad skal jeg vælge?

Hvorfor får mange tør hovedbund? Et ret svært spørgsmål at svare på da det kan skyldes mange forskellige årsager. Alt fra forkert shampoo til genetiske aspekter. Én ting er dog sikker: Det er ikke bare irriterende for dig. Det kan også være yderst pinligt, hvis det fører det skæl, som ligger på ens ryg og skuldre. Derfor er det vigtigt, at ens hovedbund er sund og naturlig. På den måde sikrer man nemlig, at tør hårbund forbliver fortid. Resultatet er mere velvære i hverdagen og ikke mindst et selvtillidsboost.

Sponsoreret indhold
Sundt hår - helseboost

Hvordan løser jeg, at min hårbund er tør?

Du kan nok ikke komme udenom, at du har brug for at gøre et eller andet anderledes. Lige nu står du i hvert fald problemet, og en ændring af et problem, uanset hvilken kontekst du står i, kræver handling. 

Først og fremmest handler det om for dig at finde ud af helt præcist, hvad du gør lige nu:

  1. Hvilken shampoo bruger du? 
  2. Bruger du andre produkter til dit hår?
  3. Hvilke kemikalier indgår i disse produkter
  4. Hvor ofte går du i bad?

Alle disse ovenstående aspekter kan påvirke dit hår og ikke mindst din hovedbund. Derfor er det yderst vigtigt, du går i gang med en større undersøgelse af alt dét, du putter i dit hår. På den måde er det nemlig meget nemmere at svare på, hvad du præcist skal gøre. 

Sådan gør du, når du har lokaliseret problemet

Har du benyttet ovenstående spørgsmål, har du højst sandsynligt allerede svaret på dit problem. Lad os sige, du bruger en shampoo, som har flere mærkelige navne og e-numre, end du kan tælle, så har du allerede en ret god gisning om årsagen. 

Omvendt kan det være, du bruger en meget skrap hårvoks, som også er med til at ødelægge meget. Det samme gælder sådan set for hårlak eller hvad det nu kan være. 

Heldigvis der supplementer til alle produkter, hvor der er tænkt på dig og din krops sundhed. 

Her kunne Neccin Shampoo Nr. 4, som er en mild shampoo til tør hovedbund hjælpe rigtig godt. Den er mild, hvilket betyder du kan bruge den i hverdagen. Derudover kan det faktisk også afhjælpe på tørheden, hvis du allerede har fået det. 


Læs mere om denne shampoo her: 

neccin shampoo nr. 4

Nogle gange kan man have brug for at gøre noget andet, hvor eksempelvis HairLust Hair & Scalp Detox Scrub kan hjælpe på en anden måde end en mild shampoo. Vores råd er, at du prøver nogle forskellige ting af for at finde det, som passer til dig og din situation.

Generelt kan man dog sige, du skal gå efter følgende:

  • Dermatologisk testet
  • Neutrale produkter uden parfume
  • Naturlige ingredienser
  • Veganske produkter som også er godt for samvittigheden
  • Og ikke mindst klinisk bevist effekt

Hvad så hvis det ikke skyldes kemikalier og andet udefrakommende?

Nogle er desværre uheldigt anlagt, når det kommer til gener. Her er du igen heldig, at vi lever i en fantastisk verden, hvor nye opfindelser og teknologiske fremskridt er hverdag. Du kan nemlig bruge nogle naturlige olier, som giver ekstra fedt til din hårbund, hvilket hjælper dig til trods for den måde dine gener påvirker din hovedbund. Et godt eksempel er Tea Tree Oil, som hjælper rigtig fint på tørhed. 

Se disse produkter

Du kan med fordel tage et kig på disse produkter imod tør hovedbund. Se dem her

Fortsætter dine problemer burde du overveje at tage kontakt til egen læge, som vil henvende dig til en specialist. Uanset hvad ønsker vi dig alt held og lykke med din situation, så du kan komme tilbage og få velvære i livet igen.


Hvilket produkt skal jeg vælge?

Generelt kan det være en god idé at gå efter produkter som er dermatologisk testet, neutrale (uden parfume) og ikke mindst produceret af naturlige ingredienser.

Du kan anvende naturlige olier

Et produkt der hjælper rigtig godt på tør hovedbund er også Tea Tree Oil. Vi anbefaler blandt andet olien i dette indlæg, hvor du også kan læse lidt mere omkring disse naturlige olier imod tør hovedbund.

Undgå skrappe hårprodukter

Nogle gange kan den tørre hovedbund også opstå ved at du anvender nogle meget skrappe hårprodukter – herunder hårvoks, spray eller shampoo og balsamprodukter der irriterer din hovedbund.