Seks ting du ikke vidste om magnesium

Magnesium er et af de vigtigste mineraler for mennesker, som i særdeleshed er vigtigt for musklerne og hjernen. Læs mere om mineralet i denne artikel.

Sponsoreret indhold
Sund kvinde

Hvad? Hvordan? Hvorfor?

Magnesium – et af de vigtigste mineraler overhovedet – afføder rigtig mange spørgsmål. De fleste har stødt på begrebet før, men har man ikke sat sig ind i, hvorfor magnesium er livsvigtigt, hvordan man får dækket kroppens behov, og hvilke kosttilskud der findes, så kan man nemt komme til at ligne et stort spørgsmålstegn. Netop derfor vil vi sætte fokus på emnet i dag. Mere konkret vil du blive præsenteret for seks ting, som du sandsynligvis ikke vidste om magnesium. Glæd dig til en masse ny viden om magnesium.

Magnesium findes naturligt i kroppen

Magnesium findes ganske rigtigt i flere tilskudsformer, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at stoffet også findes naturligt i kroppen. Der vil bl.a. være magnesium at spore i muskler og knogler. For at kunne eksistere som menneske har man brug for magnesium, hvorfor det kan være problematisk at være i underskud på den front. Der er dog rig mulighed for at gøre noget ved udfordringen – fortsæt læsningen og bliv klogere på mulighederne.

Du kan få dækket dit behov gennem din kost

Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at indtage en masse kosttilskud, hvis man på naturlig vis (gennem kost) kan få dækket sit behov. Det er dog afgørende, at man spiser de rigtige ting, hvis man gerne vil slippe for at fylde sig med kosttilskud. Er du interesseret i at vide, hvilket mad der byder på et højt indhold af magnesium, så ret dit blik mod følgende oversigt:

 • Mandler
 • Solsikkekerner
 • Spinat
 • Mørk chokolade
 • Squash
 • Broccoli
 • Havregryn
 • Jomfruhummer
 • Figner

Især mandler og havregryn byder på et meget højt indhold af stoffet.

Kosttilskud kan tages til overvejelse

Bryder du dig ikke om førnævnte fødevarer, så kan du få mere end svært ved at få dækket dit magnesiumbehov gennem din kost. I dette tilfælde bør du overveje, om det ikke vil være en god idé at købe noget kosttilskud. ZMA hører til blandt de mest populære kosttilskud til formålet – i dette kosttilskud finder du et højt indhold af både zink, magnesium og B6. Tilskuddet indtages typisk i form af kapsler, som nemt og bekvemt kan sluges. Sæt dig ind i korrekt brug og dosering inden anvendelse.

Du kan godt få for meget magnesium

Mange tror fejlagtigt, at jo mere magnesium man indtager gennem kost og kosttilskud, desto sundere bliver man. Sådan forholder det sig dog ikke. Faktisk kan man godt risikere at tage en overdosis, hvilket vil kunne forårsage op til flere bivirkninger. Af mulige bivirkninger kan der nævnes følgende:

 • Svimmelhed
 • Opkast
 • Vejrtrækningsbesvær

Grundet ovenstående er det altafgørende, at du ikke fylder dig med mere magnesium end anbefalet. Den typiske anbefaling går på at indtage et sted mellem 240-400 mg. pr. dag. Denne anbefaling gælder for voksne.

Magnesium er livsvigtigt

Der er bestemt ingen grund til at undervurdere betydningen af magnesium. Her har vi nemlig at gøre med et livsvigtigt stof. Magnesium er bl.a. med til at sikre en velfungerende muskel- og hjertefunktion. Derforuden viser forskning, at stoffet er med til at mindske træthed og udmattelse, ligesom det har en positiv indvirkning på din tandsundhed. Magnesium har sågar betydning for din søvn, hvorfor det er af stor betydning, at du får dækket dit behov, hvis du vægter din søvnkvalitet højt. Søvnen har stor indflydelse på livskvaliteten, hvilket er endnu en god grund til at være opmærksom på dette.

Visse mennesker har et øget magnesiumbehov

Alle har brug for magnesium – nogen mere end andre. For at slutte denne artikel godt af vil vi afsløre, hvem der i særdeleshed skal sørge for at indtage nok magnesium. Det drejer sig om henholdsvis personer med et lavt fødeindtag, stort alkoholforbrug og / eller kronisk diarré.