Sådan tackler du vægten bedst muligt

Sponsoreret indhold
sandwich

Vægten. Et utroligt hadet objekt i mange danske hjem, men et objekt, som man desværre er nødt til at tage alvorligt, når det bliver tid til vejning. Rigtig mange danskere kæmper med vægten på daglig basis, og selvom man gør sit bedste for at slippe af med nogle kilo – eller tage nogle kilo på – så kan det være en svær kamp uden de rette redskaber. Et vægttab eller en vægtstigning kommer ikke af sig selv, men hvis man er villig til at bruge tid på at finde vejen til en varig livsstilsændring, så er det noget, man vil prise sig lykkelig for i resten af sine dage.

Lav gradvise ændringer i dit liv

Mennesket som art er ikke gode til at tackle store forandringer, og her kan et pludseligt kurforløb med masser af motion være en svær pille at sluge for kroppen. Derfor er det oplagt at lave gradvise ændringer i sin livsstil, således at kroppen langsomt kan vænne sig til forandringerne. Man kan med fordel starte med at motionere et par gange om ugen – ikke nødvendigvis i lang tid eller gennem hård træning, men bare gennem aktiv bevægelse. Herefter kan man kombinere motionen med en mere sund menu bestående af masser af grøntsager og kød, og når kroppen vænner sig til forandringen, så bliver det gradvist lettere og lettere at komme godt i mål med sit vægttab eller sin vægtstigning.

Skift ud i garderoben løbende

Et andet godt fif, som der er mange, der glemmer i forbindelse med særligt et vægttab, er at skifte ud i garderoben løbende, efterhånden som man taber sig. Hvis man f.eks. er vant til at bruge dametøj i store størrelser til at starte med, men kan se, at vægten ændrer sig, så kan man med fordel købe tøj i en størrelse mindre. Det kan godt være, at dette tøj ikke passer med det samme, men tøjet kan virkelig være en motivationsfaktor for et løbende vægttab – et vægttab er lettere, når man har et mål at se frem imod.

Hvis man leder efter tøj til en periode med vægttab, så kan det være en fordel at lede i forskellige genbrugsbutikker, hvor tøjet ikke er så dyrt. Dermed behøver man ikke at finde alle millionerne frem fra skuffen, og det er dermed også lettere at sige farvel til tøjet, når det forhåbentligt bliver for stort.

Tag andre med på din vej mod en ændret livsstil

Hvis man står helt alene med en udfordring omkring en ændret livsstil, så kan det være umådelig svært at blive ved med at holde gejsten oppe. Mange mennesker fejler i deres forsøg på en livsstilsændring, fordi de ikke har andre omkring dem, der gennemgår det samme, og som man kan dele erfaringer med undervejs. Derfor kan det være ekstremt brugbart at have én eller flere gode venner eller familiemedlemmer med på vægtvognen – det gør det hele meget lettere.

Hvis du ikke umiddelbart har nogle venner eller familie, der kan hjælpe dig på vej, så led efter nogle ligesindede på nettet i stedet. Der findes utallige Facebook-grupper og chatfora online, hvor folk deler deres kamp mod vægten, og her kan man finde noget gnist og motivation til at blive ved med at kæmpe. Man løfter bedst i flok, og fællesskabet er ikke sådan lige at kimse af i forbindelse med et vægttab eller en vægtstigning.