Sådan får du et bæredygtigt tøjforbrug i fremtiden

Sponsoreret indhold

Der er kommet mere og mere fokus på bæredygtighed i dag, og det er ligefrem blevet en trend at forsøge at implementere bæredygtighed så meget som muligt i sin hverdag. Der er rigtigt mange små ting, du kan gøre, for at blive mere bæredygtig og i denne forbindelse være bedre overfor miljøet, men det kan også godt være lidt af en jungle af finde rundt i, hvad man egentlig selv kan gøre, fordi der kommer mange råd flere steder fra. Derfor har vi samlet denne miniguide, så hvis du gerne vil vide mere om, hvilke ændringer du selv kan gøre, kan du med fordel læse med nedenfor.

Tænk over dit tøjforbrug

Tøjproduktionen er et af de områder, som har vist sig at være en af de største klima- og miljøbelastninger i verden, men det er samtidig også et af de områder, hvor man rent faktisk ret let selv aktivt kan gøre en forskel. Helt basalt set så bruger tøjindustrien store mængder af kemikalier, når den bearbejder materialer til tøj, hvilket derfor kan være med til at forurene lokalområder rigtigt meget.

Brug det tøj, du allerede har

Det er rigtigt interessent, at vi gennemsnitligt kun bruger meget af vores tøj mellem 5 og 8 gange, fordi mange hele tiden fornyer deres garderobe med nyt tøj. Flere studier viser, at hvis vi brugte vores tøj dobbelt så meget, ville udledningen af drivhusgas fra tøjproduktion falde med hele 44 procent, såfremt tøjindustrien naturligvis også halverede sin produktion. Derfor handler det altså basalt set om at tænke, før du køber endnu en bluse eller et par nye bukser, og altså overveje, om du virkelig har brug for dette, eller om du måske har noget liggende hjemme i skabet, som du kan bruge i stedet.

Køb mere genbrug og second-hand

Hvis du har et shoppegen, og synes, det er svært helt at lade være med at shoppe, kan du med fordel gå i genbrugs- eller second-hand-butikker, hvor man rigtig ofte kan finde rigtige lækre ting, og nogle gange også ting, som ingen andre har. Derudover er der også flere virksomheder, som er begyndt at producere mere bæredygtigt tøj, som er lavet i meget bedre materialer. Hvis du søger på Google med ordene ”t-shirt dame”, så kan du helt sikkert finde nogle trøjer, som er lavet af genanvendelige materialer.

Vil du vide mere

Hvis du har flere spørgsmål omkring, hvordan du selv bedst muligt bliver bæredygtigt, så anbefaler vi altid at gå ind og læse på https://taenk.dk, hvor du kan finde rigtigt mange artikler omkring lige netop dette emne. Her findes der massevis af gode råd til, hvad du selv kan gøre, og hvad du selv skal være mest opmærksom på.