Kan man spise for mange gulerødder?

Kan man spise for mange gulerødder? I dette indlæg giver jeg dig svaret.

Gulerødder i en kurv

Hvad er en gulerod?

Gulerødder er en sund og lækker grøntsag, som styrker kroppen med dens gode og sunde egenskaber. Gulerødder er specielt gode fordi de har en masse grove fibre. Det skaber en god mæthedsfornemmelse. Ydermere har gulerødder også et højt indhold af glykæmisk indeks (GI), som betyder at der sker en stigning i blodsukkerets niveau.

GI-indholdet har stor effekt på din kost – jo højere indhold der er af GI, jo højere indhold af insulin er der også i den mad du optager.

Hvor meget må man så spise?

Det anbefales at man spiser omkring 600 gram frugt og grønt om dagen. Gør man det, vil GI-tallet stige, og dermed også påvirke kroppens blodsukker. Det er derfor også godt, at spise mad med et nogenlunde jævnt indhold af GI. Dog bør du variere din kost, sådan du ikke udelukkende spiser gulerødder, da indholdet i forhold til fibre og blodsukker varierer fra frugt-til-frugt, og grøntsag-til-grøntsag. 

Hvordan kan jeg sikre at jeg får frugt nok?

Der findes utroligt mange frugtordninger som ’6 om dagen’ og daglig frugt i folkeskoler, videregående uddannelser og arbejdspladser.

Udover gulerødder, er også agurk, banan, æble, pære og appelsiner sunde alternativer.

Det som du skal tage med fra indlægget her, er at det er essentielt at spise varieret. På den måde kommer du omkring flere vitaminer – og der er en sund balance mellem frugtsukker og fibre.