Kamille mod angst

Kamille er naturens trøst ved angst. Angst har været et omdrejningspunkt i de danske medier her i 2018. Mange unge mennesker døjer med angst, og det skal tages alvorligt.

Kamille

Døjer du med angst

Har du selv døjet med angst, eller kender nogle som gør, kender du sikkert den vanlige procedure. Typisk håndterer man angsten med udskrivning af midler, der desværre både kan være afhængighedsskabende, med risiko for en række bivirkninger. Men er det virkelig nødvendigt at gå medicinens vej?

Læs blandt andet også nærmere omkring hvorfor kamillete er sundt. 

Naturens vej mod angst

Forskning har bevist gennem mange år, at kamille skulle indeholde de samme egenskaber, som man kender fra udskrevne midler mod angst. Fordelen ved kamillen er blot, at den er helt naturlig – og hverken er afhængighedsskabende eller har bivirkninger.

Gennem foråret på DR (Danmarks Radio) har der kørt en række udsendelser med fokus på angst. Unge mennesker der decideret har en frygt for at forlade deres egen private bolig. Angst kan opstå på rigtig mange forskellige måder, men en generaliseret angst har nogle typiske træk der går igen.

Medieomtalen, debatterne og ikke mindst de mange pårørende har fået forskningen inden for behandlingsmetoder mod angst til at stige markant.

Læs også: Læs om æsteriske olier

Kamille som medicin

En af disse metoder startede allerede tilbage i 2009. Det var her man for første gange fik nogle konkrete undersøgelser, der viste en positiv effekt af kamille som en naturlig behandlingsmetode. Disse resultater er man i dag anno 2018 stadigvæk meget glade for.

Undersøgelsen tog udgangspunkt i en række konkrete forsøg, hvor man inddelte to grupper af angstramte mennesker. En kamillegruppe og en placebogruppe. Forskningen var ret tydelig, og allerede ved første måling erfarede man at kamillegruppen havde en markant bedre angstdæmpende effekt, kontra placebogruppen.

Skal du have kamille?

I dag kan kamille også købes som kamille-ekstrakt, som aktivt bruges mod angst. Den typiske anbefalede dosis er 1500 mg per dag (3 x 500 mg).

Kamillens effekt vil variere fra individ til individ. Nogle vil opleve en hurtigere effekt end andre, hvilket blot er helt naturligt.

Var du i forvejen ikke bekendt med kamillens ret fantastiske egenskaber, kan du med fordel sprede budskabet. Døjer du selv med angst, vil vi anbefale dig at tage en snak med din lokale helsekostforretning, for at få en yderligere dialog omkring kamille som mulig behandlingsmetode.