Hvilke vitaminer er der i gulerødder?

Gulerødder har mange gode egenskaber, og hvis du ikke allerede er bekendt med dem, kan du blive lidt klogere på disse i dette indlæg.Ønsker du også at vide mere omkring hvorfor gulerødder er sunde, kan du læse med lige her.

Gulerødder på bord

Gulerødder er sundt, fordi…

Gulerødder er rig på kostfibre, der er med til at fremme fordøjelsen. Ligeledes er det en fantastisk snack, eftersom den har en regulerende effekt på blodsukkeret. Har man en tendens til at spise mange søde sager i løbet af sin dagligdag, vil man “måske” erfare en større trang til at få sukker, for ikke at føle sig træt.

Men faktisk har sukker en modsat effekt, der i princippet kun giver dig lyst til endnu mere sukker, hvilket giver en meget ustabil kurve. Gulerødder indeholder 2,7 gram kostfibre og 8 gram sukkerarter pr 100 gram. Guleroden er en grov og ikke en fin grøntsag. Gulerødder indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, og mineralerne kalium og jod.

Har man en trang til dette, anbefaler vi at man prøver at erstatte det søde med en gulerod eksempelvis. De mange kostfibre og den regulerende effekt, sikrer dig en langt bedre balance og kontrol i løbet af arbejdsdagen. Er du allergisk overfor gulerødder, eller har du et ekstra behov for A-vitamin, kan du tage et A-vitamin kosttilskud som supplement til gulerødderne og andre A-vitamin-holdige fødevarer såsom peberfrugt, tomater og spinat.

a vitamin kost tilskud

Det er næsten ikke en sygdom, som guleroden IKKE gavner.

Vi har før på HELSEBOOST skrevet omkring antioxidanter. Antioxidanter er med til at styrke immunforsvaret, og det er også dette man blandt andet kan finde i C-vitamin. Antioxidanter findes også i gulerødder, som fås gennem A-vitaminet.

En herlig snack

Det er en nem snack at have med på farten – og ikke nok med at den har mange positive bivirkninger – så smager den også helt fantastisk.

De mest fremhævede effekter af guleroden, er den afgørende effekt det kan have for øjne og hudens sundhed.

Og trods gulerodens lave kalorieindhold, giver den en behagelig mæthedsværdi.

HUSK: 
Har du en frisk gulerod, kan du med fordel spise den med skræl på. Vask den grundigt, og spis skrællen med. Her sidder nemlig masser af mineraler og vitaminer i skrællen, som du selvfølgelig ikke behøver at sortere fra.

Har man alligevel behov for noget mere sødt, kan man sagtens bruge gulerødder til bagning. Der findes et hav af forskellige opskrifter på en velsmagende gulerodskage.