Hvad er en osteopat?

Du har måske lige hørt om en Osteopat, og undre dig over hvad præcist den beskrivelse indebærer? Osteopati har eksisteret i lang tid, det har dog ikke været lige så udbredt, som de gængse behandlingstyper, såsom kiropraktor og fysioterapeuter.

kvinde bruger osteopati på mand

Forskellen på behandlingsformerne

En Osteopat bliver ofte sammenlignet med en kiropraktor, fordi begge behandlingsformer går ind og fysisk manipulerer kroppen for at afhjælpe på et problem. Forskellen på en Osteopat og en kiropraktor er at en Osteopat har en holistisk tankegang, hvor de ikke blot symptom behandler.

Dette betyder, at de forsøger at finde årsagen til det problem du har. I princippet fokuserer kiropraktorer også på kroppen som helhed, dog er der oftest mest fokus på rygsøjlen. Heraf behandler de ud fra hvor du har ondt og ikke altid efter hvad årsagen til det er.

Holistisk tankegang 

Hvis du eksempelvis har problemer med nakken, er det ikke sikkert årsagen til det, sidder i selvsamme område. Sandsynligheden for at problemet stammer fra et helt andet sted i kroppen, er ret stor.

Princippet bag Osteopati er, at man skal få kroppen i balance, og det kræver en større undersøgelse af hele kroppen. Derfor starter osteopaten stort set aldrig med at undersøge det område du har ondt i. Derimod undersøger de hele kroppen for, at finde frem til hvad årsagen til dit problem er. Derefter skulle blodgennemstrømningen i kroppen blive genoprettet, og kroppen kan begynde at ”helbrede” sig selv.

Du kan derfor ved besøg, hos en Osteopat finde ud af hvad du fremadrettet skal fokusere på. Dermed kan du finde ud af om du har et problem, du måske ikke selv var bekendt med. Den ene behandlingsform udelukker ikke den anden. Især Fysioterapi og osteopati går ofte hånd i hånd. Grunde til dette er, at du måske selv skal gøre noget aktivt, for at afholde problemet fra at opstå igen. Mange Osteopater har en fysioterapeutisk baggrund.

Nedenfor kan du se Jan Lasota, (Doktor i osteopati) en af de førende Osteopater i Danmark, forklarer om osteopati.